Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRESUDA MARIJI MILIĆ ZA UBISTVO ČELNIKA FK RUDAR

Rukometašici tri i po godine zatvora!

Autor: M. Dudvarski | 15.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Rukometašica Marija Milić (21) osuđena je na tri i po godine zatvora zbog ubistva Radmila Mitrovića (49) u podgoričkom naselju Zagorič, u čijem iznajmljenom stanu se pre zločina nalazila i pevačica Katarina Kaja Ostojić.

Presuda Mariji Milić za ubistvo čelnika Fk Rudar

Presuda Mariji Milić za ubistvo čelnika Fk Rudar

Milićeva je Mitrovića, inače potpredsednika FK Rudar iz Pljevalja, prema navodima optužnice, krajem aprila 2012. godine tokom svađe ubola nožem. On je nekoliko sati kasnije umro. Krivično veće sudije Dragoja Jovića koje je izreklo presudu, smatra da je Marija Milić kriva za ubistvo na mah u stanju jake razdraženosti Mitrovića, sa kojim je bila u emotivnoj vezi.

Katarina Ostojić

Katarina Ostojić | Foto: Nemanja Kostić

Kaja: Nisam znala optuženu


Ostojićeva je pred sudom ispričala da je sa menadžerom, u subotu 28. aprila 2012. godine stigla u Podgoricu zbog nastupa u diskoteci Šas.
- Pre nastupa moj menadžer i ja smo bili na večeri. Nakon toga otišli smo u Mitrovićev stan, gde sam se i spremila za svirku. Posle nastupa sa menadžerom na poziv Mitrovića došla sam u lokal gde je bila žurka. Milićevu sam upoznala na toj žurki i nikada je pre toga nisam srela – ispričala je Katarina Ostojić.
 

- Ona nije skrivila fizički napad Radmila Mitrovića na nju. Tom prilikom joj je Mitrović naneo lakše telesne povrede. Ubistvo je bilo motivisano kumuliranim stresnim poremećajem i patološkim afektom jakog intenziteta koji se klasifikuje kao privremena duševna poremećenost – naveo je sudija Jović u obrazloženju presude.

Sudija je istakao da Marija nije bila sposobnosna da shvati značaj dela i upravlja postupcima. Krivično veće je u obzir uzelo i činjenicu da je Mitrović bio sklon nasilničkom ponašanju što je, kako je kazao sudija Jović, ispoljio i nekoliko meseci pre ubistva kada je Mariji Milić slomio nos. Veštaci su u svom nalazu naveli i da je okrivljena duže vreme bila izložena fizičkom nasilju, omalovažavanju i stalnim ulivanjem straha, posebno kada je Mitrović bio pijan. Sud nije prihvatio odbranu Marije Milić da nije ubila Mitrovića.

- Njena odbrana je u suprotnosti sa materijalnim dokazima - kazao je sudija Jović.
Podsetimo, Marija Milić je pred tužiocem priznala zločin i ispričala da se seća da je nožem ubola Mitrovića.

Radmilo Mitrović

Radmilo Mitrović


- Njenu kasniju odbranu da ga ona nije ubila, prema stavu suda, opovrgava i činjenica da krvavi tragovi pronađeni na nožu i prednjoj strani haljine koju je nosila, pripadaju Mitroviću - naveo je sudija.

Inače Katarina Kaja Ostojić je krajem oktobra 2013. godine svedočila u sudu i navela da ne zna ništa o ubistvu. Ispričala je da se nekoliko sati pre Mitrovićeve smrti zatekla u istom kafiću sa njim dok je bio u društvu sestrića, fudbalera Gorana Vukliša i optužene Milićeve.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP