Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJE U NOVOM SADU

Rumun falsifikovao platne kartice!

Autor: N.N.T. | 06.05.2014 - 16:58:00h | Komentara: 0

Inspektori za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Novom Sadu lišili su slobode rumunskog državljanina G. A. A. (25), zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela: falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica i pravljenje, nabavljanje i davanje drugom sredstava za falsifikovanje.

policija policajci hapšenje

Foto: Nebojša Marković

On je osumnjičen da je postavljao na bankomate poseban uređaj, tzv. skimer, pomoću kojeg je skidao podatke sa platnih kartica i brojeve pin koda. Tako dobijene podatke koristio je za izradu lažnih platnih kartica kojima je podizao novac sa računa građana, a deo ukradenih podataka prodavao je licima u drugim zemljama.


Po naredbi sudije za prethodni postupak, policija je pretresla stan koji je osumnjičeni iznajmio u Novom Sadu i u njemu pronašla 113.000 dinara, 14 falsifikovanih platnih kartica, tri „skimera“, na desetine delova za pravljenje ovakvih uređaja, kao i drugu elektronsku opremu za njihovu izradu.

Inspektori Policijske uprave Novi Sad postupali su po prijavama više od 50 građana koji su, ovim krivičnim delima, oštećeni za preko 2.600.000 dinara. Tokom višemesečnog operativnog rada na ovom slučaju, policija je sa različitih bankomata skinula tri „skimera“, sprečivši tako još veću štetu.
Po odobrenju nadležnog tužioca, policija je osumnjičenom odredila zadržavanje, do 48 sati, a sudija za prethodni postupak mu je, posle saslušanja, odredio pritvor, u trajanju do 30 dana.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP