Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUGA

Rumunka rodila bebu, ostavila je u srpskom porodilištu i pobegla

Autor: Večernje novosti | 07.11.2013 - 17:02:00h | Komentara: 1

Rumunska državljanka F. E. (33) u ponedeljak je u porodilištu Opšte bolnice „Dr Vojislav Dulić“ u Požarevcu ostavila tek rođenu devojčicu i pobegla u nepoznatom pravcu

Rumunska državljanka F. E. (33) u ponedeljak je u porodilištu Opšte bolnice „Dr Vojislav Dulić“ u Požarevcu ostavila tek rođenu devojčicu i pobegla u nepoznatom pravcu. Devojčica je rođena 4. novembra ujutru, kao zdrava beba, teška 3,4 kilograma i dugačka 54 centimetara.

Pošto o njoj nema ko da brine, ona će, do daljeg, ostati na Odeljenju neonatologije i o njoj će brinuti bolničko osoblje. Kasnije će o njoj brigu preuzeti Centar za socijalni rad.
- Majka devojčice kod nas je došla u ponedeljak ujutru i ubrzo se porodila. Tog dana je razgovarala sa socijalnim radnikom, radi pribavljanja dokumenata za regulisanje zdravstvenog osiguranja i bolničkih troškova.
Kasnije se ispostavilo da je dala lažne podatke, pa su nam poznati samo njeno ime, prezime i godine starosti - kaže direktor Opšte bolnice, Srećko Bosić. -
U razgovoru sa socijalnim radnikom majka nije izjavila da ne može da se stara o detetu i da želi da ga ostavi, ali je već uveče pobegla iz porodilišta.
O ovom slučaju odmah je obavešten Centar za socijalni rad, koji treba da preuzme dalju brigu o devojčici.
- Takva procedura može da potraje, jer treba obezbediti odgovarajuće mesto za boravak bebe. Nekad to traje i godinu dana, a do tada mi sve vreme brinemo o detetu - kaže Bosić.
Ovo nije prvi slučaj ostavljanja novorođenčeta. Do sada se, nažalost, nijednom nije desilo da se majka ostavljenog novorođenčeta predomisli i dođe da ga zatraži nazad.
JOŠ JEDNO OSTAVLJENO DETE
OSIM novorođene devojčice, u požarevačkoj bolnici na smeštaj čeka još jedno ostavljeno dete, koje se trenutno nalazi na dečjem odeljenju. Na to odeljenje biće premeštena i ova devojčica, ukoliko se duže vreme bude čekalo na njen smeštaj.
Poslednji komentari
  • hranitelj Vreme: 07.11.2013 17:45h

    mi hranitelji cemo ovu decu odnegovati kao svoju a njihove majke ce jednog dana da se sete kad odrastu i da traze da ih izdrzavaju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP