Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BOLNIČARI OBUZDALI POBESNELOG PACIJENTA

S nožem u ruci jurio majku i ženu

Autor: Lj. Mitić | 06.04.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

“Videli smo slupan automobil na putu. Zaustavili smo se da vidimo da li je neko povređen i da li im treba pomoć. Unutra su bile dve žene i muškarac, rekli su da je sve u redu i da im ništa ne treba!

Heroji iz  bolnice u  Prokuplju

Heroji iz bolnice u Prokuplju

U sledećem trenutku, čuli smo dozivanje i zapomaganje žena koje su krenule ka nama. Muškarac je potom zapalio automobil, koji je planuo pred nama kao na filmu. Bilo je strašno”, priča za „Alo!” tročlana ekipa prokupačke bolnice koja je spasla porodicu Zorana M. (44), koji je u četvrtak priveden nakon što je na autoputu Beograd-Niš kod Velike Plane izazvao saobraćajnu nezgodu, a potom benzinom polio i zapalio automobil.


Nije imao ko da ih spase


Za razliku od porodice Zorana M., Radovana (81) i Veru Simić (78) iz Vranića niko nije uspeo da spase. Njih je u sredu po podne sin Dragan (52), koji boluje od šizofrenije, ubio udarcima sekirom i davljenjem, a potom je izvršio samoubistvo.

Doktorka Natalija Milovanović, medicinski tehničar Ivan Kovačević i vozač Siniša Marinković, svi zaposleni u bolnici u Prokuplju, prekjuče su se na autoputu našli zbog transporta pacijenta u Beograd. S druge, supruga je Zorana zajedno sa majkom vozila takođe u Beograd na psihijatrijski pregled. On je u jednom trenutku nesrećnu ženu koja je bila za volanom „audija” počeo da davi, zbog čega je u blizini Velike Plane vozilo udarilo u bankinu i prevrnulo se.

- Mislili smo da im treba pomoć, zato smo zastali. Kako su rekli da su svi dobro, krenuli smo u naše vozilo, ali se nakon toga začulo zapomaganje žena. On je nasrnuo na njih i one su od nas panično i uplašeno tražile zaštitu.
Međutim, muškarac je onda automobil polio benzinom i sve je buknulo. Žene su pokušale da uđu u automobil u plamenu da bi izvukle lične stvari, u čemu smo ih sprečili. Automobil je do konstrukcije izgoreo za svega nekoliko minuta i ne smemo ni da pomislimo šta bi se desilo da je neko bio u njemu - prepričavaju u jednom dahu akteri priče.

Ekipa prokupačke bolnice odmah je pozvala i policiju i Hitnu pomoć. Njih troje su, međutim, savladali Zorana i ukazali prvu pomoć njegovoj supruzi i majci, koje su imale lakše povrede.

Zoranov “audi”  izgoreo u potpunosti

Zoranov “audi” izgoreo u potpunosti


- Predali smo kolegama iz Hitne pacijenta i tek što smo pošli ka našem sanitetu da nastavimo put, ponovo se začula vika. Pacijent, vidno agresivan i uznemiren, sa nožem u ruci jurio je dve žene, ali i ekipu Hitne pomoći! Na kraju su u pomoć pritekla i dva muškarca koji su se zaustavili da pomognu i sa kojima smo savladali pacijenta i sačekali policiju – kaže vozač Marinković, koji je svakodnevno na četiri točka, ali nikada nije imao slično iskustvo.

Direktor prokupačke bolnice Dragan Dinić odlučio je da svoje radnike pohvali i nagradi za hrabrost, prisebnost i savesnost u kritičnom momentu. On kaže za „Alo!” da je ponosan na svoje radnike, koji su reagovali izuzetno profesionalno i snašli se u vrlo neprijatnoj, ali i kritičnoj situaciji.
Poslednji komentari
  • Lazar Vreme: 06.04.2013 10:04h

    Svaka casta heroes....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP