Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VOĐE ZVEZDINIH „ULTRA BOJSA“ PROTERANI IZ CRNE GORE

S plaže išli da uteruju dugove!

Autor: B. Jelovac | 06.08.2014 - 09:35:00h | Komentara: 1

Crnogorska policija uhapsila je Marka Vučkovića (37) i Ivana Bogdanova (34), vođe navijačke grupe “ultra bojs”, i trojicu njihovih prijatelja zbog sumnje da su u Kotoru od beogradskog biznismena Milan Dragovića preteći mu smrću pokušali da iznude oko 250.000 evra. Petorka je sinoć na kraju proterana iz Crne Gore, a prema nezvaničnim informacijama, njima se na meti našao biznismen koji je zajedno sa Goranom Ješićem, bivšim gradonačelnikom Inđije i funkcionerom DS-a, zbog mahinacija pod istragom tužilaštva u Sremskoj Mitrovici.

Vučković (levo) sa oslobođenim Ivanom Bogdanovim (desno)

Vučković (levo) sa Ivanom Bogdanovim (desno) | Foto: Marko Metlaš

 

Marko Vučković (37) i Ivan Bogdanov (34) sa još trojicom
prijatelja privedeni u Kotoru zbog iznude 250.000
evra od beogradskog biznismena Milana Dragovića

Osim Vučkovića, koji važi za najuticajniju ličnost među navijačima na severu, zbog čega nosi nadimak Komandant, i Bogdanova, koji se “proslavio” divljanjem na utakmici u Đenovi, lisice su preksinoć stavljene i trojici njihovih prijatelja, takođe iz Beograda - Miodragu Paljiću (36), Stevanu Arnautoviću (46) i Slobodanu Govedarici (39). Oni su na saslušanju kod tužioca juče tvrdili da nisu iznuđivali nikakav novac, već je Dragović ostao dužan pomenutu sumu Paljiću koji je pokušao da se dogovori oko vraćanja tog novca i to razgovorom bez ikakvih pretnji ili uvreda. Nakon saslušanja, pušteni su da se brane sa slobode, ali im je uručeno rešenje o otkazu boravka sa zahtevom da do ponoći napuste Crnu Goru.

- Paljić je ispričao da je Dragović ojadio njegovu porodicu, jer je još 1998. ugovorio sa njegovim pokojnim ocem da se sruši njihova porodična kuća u Beogradu i da tu sazida zgradu, od koje će njima pripasti deo stanova. Iako je svoj deo završio, za deo koji je pripadao Paljićima probio je sve dogovorene rokove, a oni su na kraju morali i da sami ulože novac i završe te stanove. Od tada mu navodno nije mogao ući u trag, a nedavno mu je komšija ispričao da je čuo da Dragović prodaje nekretnine na primorju u Crnoj Gori, nakon toga je tražio po internetu i video da je Dragović dao oglas da prodaje Palatu Prčanj kod Kotora i tako je došao do njegovog telefona - opisuje naš izvor blizak istrazi saslušanje uhapšenih.

Ivan Bogdanov

Pomagao prijatelju: Ivan Bogdanov (34)

 

„Nisam ja, ima nas Dragovića ovde mnogo“
Dragović, o kojem je „Alo“ ranije pisao zbog sumnjivih poslova sa Ješićem, juče je za naš list negirao nezvanične informacije da je reč o njemu. “Hvala što pitate za moje zdravlje, ali nemam veze sa tim“. Na konstataciju da se isto zove i preziva kao i žrtva iznude, da je beogradski građevinac, da već neko vreme živi na relaciji Beograd - Kotor i da prodaje palatu „Prčanj“, on nam je kratko odgovorio „Nisam to ipak ja, ima nas Dragovića ovde mnogo“.

Kako je nedavno došao u Crnu Goru na letovanje, Paljić je odlučio da potraži Dragovića i naplati dug, ali je biznismena na telefon pozvao Arnautović i dogovorio sastanak zakazan za 1. avgust.

- Kako su ispričali u tužilaštvu, Paljić i biznismen su sami razgovarali i nisu mogli da se dogovore o visini duga, te su zakazali novi sastanak za dva dana, a Paljić mu je poručio da će ga tužiti ukoliko mu ne vrati dug. Ovaj se navodno na narednom sastanku nije pojavio, a kada ga je Paljić pozvao, rekao je da prikuplja novac, pa je sastanak odložio za nedelju. Međutim, ni tada se nije pojavio, a tokom novog telefonskog razgovora tražio je da razgovara sa Vučkovićem Vučković je pred tužiocem rekao da mu je samo kratko rekao:
“Samo da znaš da mu ne dugujem ništa”. Tada je prekinuo vezu, a zatim im je ubrzo na vrata pokucala policija - objašnjava naš izvor, koji napominje da zbog nedovoljno dokaza tužilaštvo još uvek razmatra da li će pokrenuti istragu u ovom slučaju. Petorka je juče puštena da se brani sa slobode, a potom i proterana.

Marko Vučković

„Samo smo razgovarali“: Marko Vučković (37)

 

Na meti bio građevinac,
koji je u Srbiji pod istragom zbog sumnjivih poslova
sa bivšim gradonačelnikom
Inđije Goranom Ješićem

Da podsetimo, srpsko tužilaštvo vodi istragu protiv Ješića zbog sumnje da je 2006. dok je bio gradonačelnik Inđije sa nekoliko opštinskih funkcionera Inđija dala Dragoviću svoje dečje odmaralište od 458 kvadrata u Prčnju kod Kotora za privatni objekat u izgradnji od 100 kvadrata u sremskom selu Jarkovac. Ovim poslom opština je oštećena za oko 500.000 evra. Parcele i objekte u Prčnju, Dragović je kako se sumnjao potom prodao u nekoliko navrata, a palata „Prčanj“ postala je njegov dom.
Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 06.08.2014 13:29h

    NI jedni,ni drugi nisu cvecke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP