Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OKORELI KRIMINALAC POKUŠAO DA SE UBIJE U KPZ „SREMSKA MITROVICA“

Sa 10 metara visine bacio se na glavu!

Autor: Ivan Milićević | 28.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Beograđanin Ivan Denić (38), koji je osuđen na 13 godina zatvora zbog pokušaja ubistva policajca Dejana Zastavnikovića (29) i oružane pljačke Banke Inteza na Voždovcu, novembra 2010, pokušao je pre nedelju dana da izvrši samoubistvo u KPZ „Sremska Mitrovica“, saznaje „Alo!“!

Denić u KPZ „Sremska Mitrovica“ služi kaznu od 13 godina

Denić u KPZ „Sremska Mitrovica“ služi kaznu od 13 godina

Denić je tokom dnevne šetnje po zatvorskom dvorištu iskoristio nepažnju čuvara i drugih zatvorenika i popeo se na požarno stepenište, odakle je sa visine od oko deset metara skočio na glavu!


Pelješio banke po Jerkoviću

Nakon hapšenja, Denić je priznao da je zajedno sa Kostićem opljačkao još nekoliko banaka i pošta u naseljima Braće Jerković i Medaković.

Zatvorski čuvari su odmah reagovali i pozvali Hitnu pomoć, koja je Denića zbog povreda glave prevezla u Urgentni centar u Beogradu. Lekari su mu sanirali povrede, nakon čega je vraćen u zatvorsku bolnicu, gde se nalazi pod neprekidnim lekarskim nadzorom. Policija pretpostavlja da je za Denićev potez odgovorno loše psihičko stanje u koje je zapao u poslednjih nekoliko meseci.

Dejan Zastavniković

Dejan Zastavniković | Foto: Marko Đurica


Denić je osuđen zbog pljačke Banke Inteza u beogradskom naselju Braće Jerković, kao i pokušaja ubistva školskog policajca Dejana Zastavnikovića, koji je sa još dvojicom kolega pokušao da ga uhapsi. Zajedno sa njim uhapšen je i njegov saučesnik Ivan Kostić (29), koji je pravosnažno osuđen na četiri godine i deset meseci zatvora. Njih dvojica su maskirani fantomkama i uz pretnju oružjem uleteli u filijali Banke Inteza i oteli 1,78 miliona dinara i oko 25.000 evra.

Denić je osuđen  zbog pljačke banke  na Voždovcu i  pokušaja ubistva  policajca Dejana  Zastavnikovića

Denić je osuđen zbog pljačke banke na Voždovcu i pokušaja ubistva policajca Dejana Zastavnikovića | Foto: Goran Srdanov

Nakon pljačke, pokušali su da pobegnu automobilom, ali im je planove omeo policajac Zastavniković, koji je iz obližnje škole, gde je bio na dužnosti, prvi krenuo u filmsku poteru za pljačkašima. Sa njim su bila još dvojica tada dvadesetogodišnjih policajaca, Julijan Vukadinović i Dušan Luković, a juranjava automobilima okončala se u naselju Medaković, gde su oni svojim vozilom pljačkašima preprečili put. Denić i Kostić su potom izašli iz vozila, zapucali na policiju i ranili Zastavnikovića u rame i vilicu. Policajci su uzvratili vatrom i ranili Denića, dok su Kostića potom savladali i razoružali. U pucnjavi je ranjen još jedan prolaznik, koji je filmsku scenu posmatrao iz automobila koji je bio parkiran u blizini.

Na ulici pucao ženi u glavu


Denić je još 2000. godine hapšen i osuđivan jer je pijan pucao na ulici i tom prilikom je jednu prolaznicu ranio u glavu. Žena je preživela, a Denić je pucao i na policajce koji su ga hapsili, ali ih, srećom, nije pogodio. Policajcima je rekao „da bi ih pobio da je imao jače oružje“, a zbog posedovanja pištolja, eksplozivnih naprava i narkotika, takođe je osuđivan.

Poslednji komentari
  • Mirko Vreme: 01.03.2015 07:44h

    Puno srece drugi put.

  • nedjo Vreme: 01.03.2015 19:30h

    ovakve skotove ne treba lečiti

  • posmatrac Vreme: 01.03.2015 22:20h

    Šteta što nije uspeo u nameri da se ubije !!! Kome i zbog čega je potrebno takvo stvorenje !?!?!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP