Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA PROTIV FUDBALSKOG MENADŽERA

Sa 500 bankomata podigao milion €!

Autor: B. Jelovac | 19.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Fudbalskom menadžeru Slobodanu Nikoliću (50), koji je u subotu uhapšen u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u beogradskom hotelu “Hajat” zbog sumnje da je iskoristivši grešku u novom softveru oštetio Banku Inteza za 973.623 evra, na teret se stavlja krivično delo izdavanja čeka i korišćenja platnih kartica bez pokrića, za šta je zaprećena kazna od jedne do deset godina.

Slobodan Nikolić (50) iskoristio grešku u novom softveru i oštetio Banku Inteza za 973.623 evra

Slobodan Nikolić (50) iskoristio grešku u novom softveru i oštetio Banku Inteza za 973.623 evra

Posebni tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković objašnjava za “Alo!” da je Nikolić koristeći svoju debitnu karticu, za koju nije imao pokriće, najpre u Srbiji, gde je i imao otvoren račun, u banci podigao nekoliko beznačajnih suma “čisto probe radi”, a potom u 502 transakcije na bankomatima i POS terminalima u Švajcarskoj, Austriji, Belgiji i drugim zemljama EU velike svote.


Ostaje u pritvoru
Sudija za prethodni postupak odredio je Nikoliću juče pritvor do 30 dana zbog postojanja opasnosti od bekstva i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi delo, izjavila je za “Alo!” Dušica Ristić, portparol Višeg suda u Beogrdau.

Softverska greška omogućila je Nikoliću da sa svakim podizanjem novca sa računa pristiže tačno tolika suma na račun, umesto da ta suma skida. On je to iskoristio i od 17. maja do 13. juna ove godine podigao gotovo milion evra, koje je trošio u kešu širom Evrope, odnosno prokockao u kazinima, ali i kojima je u radnjama sa POD terminalima plaćao svoje skupe cehove. Kada su shvatili da se sa Nikolićevim računom nešto čudno dešava, odnosno da sredstva na njemu prelaze dozvoljeni limit, iz banke su nekoliko puta pokušali da kontaktiraju s njim, ali se on nije javljao na telefon.
Nakon istrage koju su sproveli pripadnici odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u SBPOK-u, Nikolić je po povratku iz inostranstva uhapšen za vikend u “Hajatu”, gde je nađeno nešto više od 2.000 evra, 200 švajcarskih franaka, 58.000 dinara, švajcarski pasoš i ključevi od BMW-a. Zbunjeni menadžer sa FIFA licencom, rodom iz Aranđelovca i nastanjen u švajcarskom gradu Sent Galen, prema nezvaničnim informacijama, uporno je ponavljao da je spreman da obešteti banku kada uskoro proda nekoliko fudbalera u inostrane klubove. Tužilac za visokotehnološki kriminal juče je saslušao Nikolića, ali za sada nije poznato da li je on priznao ili negirao delo koje mu se stavlja na teret.

- Tužilaštvo je donelo naredbu za sprovođenje istrage i njemu se na teret stavlja izdavanje čeka i korišćenje platnih kartica bez pokrića, za šta je zaprećena kazna do deset godina zatvora - kaže za “Alo!” Branko Stamenković, posebni tužilac za visokotehnološki kriminal, ali zbog istrage koja se nastavlja nije želeo da odgovara na pitanja da li je Nikolić imao saučesnike u samoj banci. Drugih klijenata kojima se “posrećilo” sa greškom u softveru za sada, po svemu sudeći, nema.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 19.11.2013 12:28h

    Криминалци свих земаља, уједините се! Стоп злочину!

  • Doktor Vreme: 19.11.2013 16:21h

    Proveriti i njegove pajtose iz Belog potoka, takodje cuvene menadzere.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP