Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IZBEGNUTA TRAGEDIJA NA KOPAONIKU

Sa ćelavim gumama vraćao decu sa skijanja

Autor: Blic | 14.01.2015 - 08:53:00h | Komentara: 1

Samo je čudo spaslo decu iz Osnovne škole "IV kraljevački bataljon" iz Kraljeva koja su se autobusom vraćala s Kopanika.

Autobus u snegu

Bez lanaca, sa starim gumama, vozio decu s Kopaonika?! | Foto: RAS

Potpuno neadekvatno opremljen za snežne kolovoze, autobus koji je vraćao đake sa ekskurzije proklizao je na putu i zario se u sneg pored puta. Policija je kasnije ispraznila taj autobus i svu decu prebacila u minibus koji je išao iza autobusa, piše "Blic".
Prazan autobus, u pratnji policije i putara, spušten je do podnožja Kopaonika.
- Ne mogu da verujem da su dozvolili da takav autobus vozi decu. Nije imao ni zimske gume, a vozač ni lance nije stavio. Čak nije znao ni da ih namesti, pa smo mi to uradili. Srećom pa je proklizao na ravnom delu puta ka Jošaničkoj Banji te je samo skrenuo u sneg. Lanci i zimske gume su obavezni na putu ka Kopaoniku iz svih pravaca - rekao je za "Blic" Vujica Rašković, šef Sektora za održavanje puteva na Kopaoniku.
Aleksandar Pavlović, čija su dva sina bila u tom autobusu, kaže za "Blic" da je otišao da presretne autobus kada su mu se uplašena deca javila telefonom.

- Sinovi su me pozvali iz autobusa i rekli da je autobus skrenuo s puta i da su na ivici provalije. Pozvao sam nastavnicu, koja je bila u autobusu i koja mi je potvrdila da je autobus proklizao, ali da ne brinem i da je sve u redu. Pozvao sam odmah policiju i rekao im šta se desilo i krenuo po decu. Sreo sam ih na pola puta od Kopaonika do Jošaničke Banje. Kada sam stigao, imao sam šta i da vidim. Autobus bez lanaca, ćelavih guma - priča Aleksandar Pavlović.
On kaže da su i na minibusu, u koji su prebačena deca, lance nameštali tek kada je policija stigla.
- Ekipa "Puteva Srbije" i vojska su izvlačili autobus iz snega. A svu decu su natrpali u minibus, u koji može da sedne dvadesetak osoba, a njih je bilo bar dvostruko više. Nemam reči - ogorčen je Pavlović.
Još nekoliko roditelja automobilma je stiglo do Jošaničke Banje kako bi preuzelo decu.

Marina Vučinić, direktorka Osnovne škole "IV kraljevački bataljon", koja je automobilom išla ispred autobusa, kaže da je pre polaska pozvala policiju da dođe i pregleda autobus.

Tražila sam potvrdu od policije da je autobus bezbedan i da ima zimsku opremu. Ja ne znam zašto nisu bili lanci na točkovima, i zato sam tražila proveru policije. Najvažnije je da su deca dobro i moram da kažem da nije bilo nikakvog izletanja s puta. Taj isti autobus je, nakon što su ga sproveli do Jošaničke Banje, nastavio put do Kraljeva - nevešto je pokušala da smiri situaciju direktorka Vučinić.
Iz kraljevačke policije kažu da je došlo je do proklizavanja autobusa koji je prevozio učenike i da je tom prilikom prednjim delom ušao u snežni nanos.
- Na lice mesta je odmah izašla policija, koja je ustanovila da vozilo ispunjava sve uslove za učešće u saobraćaju, osim što nema lance na pogonskim točkovima. Vozaču je naloženo da stavi lance. Vozač je sankcionisan zbog nekorišćenja zimske opreme - kažu iz Saobraćajne policije u Kraljevu za "Blic".
Poslednji komentari
  • Gisha Vreme: 14.01.2015 09:19h

    Policija je u pravu. Lupate svasta.Gde ste videli da autobus ima zimske gume? To sto vi nazivate "celava guma" nema veze s mozgom kad su kamioni i autobusi u pitanju.Ako niste strucni ne sirite dezinformacije i ne brukajte se.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP