Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUDSKI VEŠTAK TVRDI:

Sabin ubila muža pri čistoj svesti!

Autor: E. A. | 19.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

„Zbog afektivnog stanja, kao i pijanosti, sposobnost da shvati značenje dela bila je smanjena do stepena bitnog, ali ne i bitno.

Sabin i  Branko  Marić

Sabin i Branko Marić

S obzirom na sve okolnosti i strukturu njene ličnosti, moje mišljenje je da je (Sabin) ubistvo izvršila u afektu srednjeg intenziteta, pa je i njena uračunljivost bila na istom nivou”, rekao je u nastavku suđenja Branko Mandić, veštak neuropsihijatrijske struke, javio je Blic.


Na pitanje Sabinine odbrane da li je moguće je ona bila depresivna i pre ubistva, veštak je rekao da smatra da je njena depresija bila reaktivnog karaktera, odnosno da nije postojala u preddelinkventnom periodu.

Kako je objavio Blic, Sabinin advokat Aleksandar Đurković pitao je Mandića i da li je prilikom procene njenog duševnog stanja i uračunljivosti imao u vidu to da je reč o ženi koja ne govori srpski jezik, nema mogućnost da se zaposli u Srbiji, kao ni da se vrati u matičnu zemlju Obalu Slonovače zbog materijalnih prilika i tamošnjih čestih etničkih sukoba, ali i to da je zavisila u potpunosti od svog supruga, koji ju je često ostavljao samu sa dvoje male dece, ciljajući, kako je sam objasnio, na „osećanja očaja i bezizlaznosti iz situacije u kojoj se Sabin nalazila“.

Zgrada u kojoj je Sabin ubila muža

Zgrada u kojoj je Sabin ubila muža | Foto: Dimitrije Goll


Na Đurkovićevu nameru da se precizira stanje u kojem je počinila krivično delo, tačnije njena sposobnost logičkog razmišljanja u tom trenutku, ali i diskutabilni stepen volje da ubije muža, reagovali su i predsedavajući sudija Milenko Cvijović i zamenik javnog tužioca, koji su konstatovali da životne prilike Sabin Marić ne mogu da opravdaju ubistvo koje je počinila, opominjući advokata da ni on to ne pokušava.

Na narednom ročištu biće saslušan i veštak psihološke struke Nada Janković, dok će Sabinin advokat detaljno izneti primedbe na veštačenje danas ispitanog veštaka, zbog čega je danas zatražio od suda da odredi novo veštačenje komisije veštaka. Nastavak suđenja zakazan je za 20. februar.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 19.12.2013 08:39h

    Vrlo je diskutabilan taj..*afekt srednjeg intenziteta*...Treba istraziti zasto covek ,pored ovakve zene nije provodio vise vremena u kuci s njom i decom ili u zajednickim druzenjima,izlascima...Para je imao,al,kako izgleda ,preko hleda hteo je i pogace, a tad kod SVIH zena dolazi do afekta PUNOG intenziteta i to se NA ZALOST uvek zavrsi lose po bilo koju stranu..za decu-uvek.

  • i ja bih htela nesto da kazem Vreme: 19.12.2013 17:14h

    Momasver, po tvome treba svaka zena, sa kojom muz cesto ne izlazi, ili nije cesto sa njom, odmah da ga ubije. Daj, koje su to nebuloze. Postoji rastava, ako ti nije dobro.

  • momazver Vreme: 19.12.2013 20:21h

    *ti sto hoces nesto da kazes*...Oni su u braku bili par godina,imali su decu,ona nije i ne zna ni jedan drugi jezik/zasto se za njega udala,samo ona zna/,nije izlazila ni sama/zbog zabrane,straha,psih, problema../Mozda je varnica tragedije kresnuta jos u njenoj zemlji.Ti si uspesno rastavljena..ovde..kako bi i sta bi mogla da si tamo...SAMA,NE ZNAS JEZIK, OBICAJE, DRUGARICE NEMAS, A PARE SVOJE U RUKAMA POGOTOVO, A I MUZ TE SE ZASITIO I OKRENUO SE DRUGIM ZENAMA.Mogu muskarci sta god, ali zenski bes i osveta su NIKAD PROUCENA karegorija. Zbog PMS-a, ako se dokaze da je zena bila u njemu, u Americi ,koju god kaznu zaradi zbog *krvavog* dela, asmanjuje joj se na -pola.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP