Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUGA DO NEBA

Sahraniću dete u dvorištu, kao što su i Slobu

Autor: Enis Sadiku | 08.10.2014 - 15:22:00h | Komentara: 5

Gde će i kad biti sahranjena Ivana Podraščić, koju je svirepo ubio Darko Kostić (39) još nije poznato!

Drago Podraščić

Drago Podraščić

Kako nam je rekao otac nastradale devojčice, pojavili su se novi problemi, i to oko grobnog mesta, zbog čega on najavljuje da će ćerku sahraniti u dvorištu kuće! „Pa kad je mogao Slobodan Milošević, ne vidim problem što ne bi mogla i moja Ivana“, rekao je Drago Podraščić.

On je juče otvorio kapije svog doma za novinare pošto je DNK test potvrdio da telo devojčice koje je policija otkrila na imanju trošne kuće u Rakovici pripada njegovoj 14-godišnjoj ćerki Ivani.

- Izbegavao sam vas jer nisam imao šta da kažem. U ponedeljak su došli policajci i rekli mi da je gotov rezultat DNK-a testa i da je ubijena devojka moja Ivana. Ja sa vama nisam pričao jer sam slušao svoje srce, a ono me je slagalo. Pa kada lažu svi drugi, što i srce ne bi lagalo. Verovao sam da je ona živa, jer se neke činjenice nisu poklapale, ali sad kada je stigao rezultat, nemam šta da kažem - rekao je Drago, a onda se osvrnuo na ubicu.

Ivana Podraščić (14)

Pokojna Ivana Podraščić

Ivana je želela sve i odmah

- Moja Ivana je od malena znala šta hoće. Stalno je govorila da hoće da sredi svoj život i moralo je da bude po njenom. Ja sam joj tad govorio: “Polako, kćeri, pa ni ja ga nisam sredio iako imam 53 godine”. Ali ona je želela sve i odmah - ispričao je Drago.
Jedan od komšija porodice Podraščić kaže da i pored teške nemaštine u kojoj su deca odrastala, oni su uvek bili nasmejani i ljubazni.
- Razumem da je Ivana želela da se skloni iz bede, ali ovako nije trebalo da završi. U ovom slučaju smo svi kao ljudi zakazali - rekao je njihov komšija.

- Ne znam kakav je to čovek koji može da ubije dete. Znam samo da će mu suditi i da će ga osuditi, ali ja ću mu biti dželat. Pitam se šta je takva osoba radila na slobodi - više za sebe je promrljao Podraščić i nastavio o novoj muci koja ga je usled sve tragedije stisla.

- Eto, danas sam išao do groblja da se raspitam o parceli, ali oni mi vele da nema mesta. Mesta ima u Staroj Pazovi, Ugrinovcima, na Orlovači... ali ja tamo ne želim da je sahranim. Ivana je rođena u Batajnici i mi smo tu, pa red bi bio da ovde bude i sahranjena. Ukoliko mi i sutra kažu da to ne može, sahraniću dete tu u dvorištu, na čelu bašte, pa kada budemo pravili roštilj da ona vidi i bude pored nas. Kad je mogao u dvorištu kuće da bude sahranjen Slobodan Milošević, ne vidim problem što ne bi mogla i moja Ivana - izustio je Drago, ispuštajući gust oblak dima od cigarete.

Telo Ivane Podraščić, koja je nestala pre dva meseca, nađeno je na imanju trošne kuće u Ulici 11. krajiške divizije na Petlovom brdu. Policija je uhapsila osuđivanog ubicu i silovatelja Darka Kostića (39) iz Beograda i utvrdila da je devojčica silovana, ubijena motikom, a zatim zakopana. Monstruozno ubistvo dogodilo se 31. jula, dva dana nakon što je je ona otišla od kuće. Zločin je otkriven 29. septembra, kada je 22-godišnja devojka prijavila policiji da je u istoj napuštenoj kući mučena i silovana.

Prvi put dobili pomoć od socijalnog

Prema rečima Draga Podraščića, pomoć i to jednokratnu od Centra za socijalni rad je dobio tek sad, i to u iznosu od 40.000 dinara.
- Nikavu pomoć od države ranije nisam dobio, jer su mi uvek tražili gomilu papira. Zahtevali su mi i da im donesem potvrdu da u Bosni ne posedujem imovinu, ali ja novaca za put nisam imao i onda sam jednostavno digao ruke od njih a sa ovih dest prstiju sam se trudio da deci obezbedim bar najosnovnije. Moje iskustvo mi kaže da ne verujem obećanjima, jer ona su takva kao u onoj narodnoj: kuma ti dala, kuma ti je uzela - rekao je Drago.

Poslednji komentari
  • anka gotovanka Vreme: 08.10.2014 17:24h

    Nadam se da ce devojka biti sahranjena o trosku drzave,na najblizem groblju.TUGA.

  • iva Vreme: 08.10.2014 20:11h

    I treba drzava da snosi sve troskove. Ako ubica moze da jede i spava u toplom o trosku drzave,onda i to jadno dete ima pravo da se sahrani kako treba.

  • Lily Vreme: 08.10.2014 23:19h

    Divan komentar od Anke i moje nade su u tom smeru. Pohvala za socijalno sto je bar sada izbeglo papirologiju i dalo im bar tu jednokratnu pomoc. Nadam se dobice i mesecnu pomoc. Za oporavak od tragedije neka im bog da snagu i neka paze i vole to dvoje dece.

  • vek Vreme: 09.10.2014 09:21h

    Strasno je sto se devojci desilo,ali roditelji su zaista odpocetka cudni.Prvo nisu marili desetak dana gde je,sta je sa njom,,totalna nebriga,otac nezainteresovano delovao,sedeci po pisanju medija,majka sa kucetom u ruci,socijalna pomoc se trazi,sad sahrana u dvoristu.Ponavljam tuga velika svima,njima najveca,ali mnogo je ipak cudnih i nesavesnih roditelja.

  • nina Vreme: 09.10.2014 11:09h

    Pre svega, saucesce porodici! A nadam se da ce moci svoju cerku da sahrane na batajnickom groblju, kako su i zeleli. Nemoguce da ne moze da se obezbedi bar jedno grobno mesto. Pa zar pored ovakve muke jos ne mogu dete da sahrane kako zele! I sto rekose i citateljke Iva i Anka, mogla bi drzava da snosi troskove

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP