Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VOJSKA U SUZAMA

Sahranjen kadet Filip Zamaklar (22)

Autor: N. N.Travica | 15.12.2014 - 17:22:00h | Komentara: 0

"Koliko god da se pitamo i postavljamo sebi hiljadu pitanja koja glase “Zašto”, ni jedan odgovor “Zato” dobiti nećemo. U ovoim teškim trenucima jedino nam preostaje da se molimo , kako bi neutešna porodica pokušala da prebrodi ovu neopisivo veliku tragediju" rekao je sveštenik nakon opela, nad kovčegom u kome se nalazilo telo Filipa Zamaklara (22), kadeta treće godine Vojne akademije.

Sahrana Filipa Zamaklara (22)

Sahrana Filipa Zamaklara (22) | Foto: N.N.Travica

Mnogobrojna rodbina, prijatelji, poznanici, kadeti i zaposleni u Vojsci Srbije, poslednji put su se oprostili od tragično stradalog studenta. Mladić je ispraćen uz zvuke rafalne paljbe, počasnog voda, nakon čega je kovčeg sa njegovim telom položen u večnu kuću, na Gradskom groblju u Novom Sadu.

U koloni koja se kretala iza kovčega, koračali su najbliži rođaci pokojnog mladića. Majka Selima i mlađi brat David koji je nosio bratovu sliku, stisnutu u rukama.

Neutešna majka Selima Zamaklar (u sredini)

Neutešna majka Selima Zamaklar (u sredini) | Foto: N.N.Travica

- Ovo je ogromna tragedija za porodicu. Nema veće tuge, nego izgubiti i sahranjivati sopstveno dete. Filip je bio majčin ponos, čijoj uniformi se toliko radovala. Uvek je govorila da je nastavio očevim stopama, a eto šta je snađe. Ne znam kako će jadna Selima sve ovo preživeti. Sahranjuje dete, a suprug joj se bori za život-pružajući teške korake, sa suzama namočenom maramicom u ruci - izgovarala je jedna od mnogobrojnih prijateljica, Filipove majke koja je došla poslednji put da isprati Filipa.

Tokom sahrane na platou Gradskog groblja bile su prisutne dve lekarske ekipe, sa sanitetskim vozilima, a sve vreme ispraćaja Filipovu majku su pridržavali rođaci Slomljena tugom jedva se držala na sopstvenim nogama.

Sahrana Filipa Zamaklara

Sahrana Filipa Zamaklara | Foto: N.N.Travica

Tragedija u kojoj su stradali sin i otac, dogodila se u subotu kada je vozilo “punto”, kojim je upravljao Filipov otac Mirko, inače pukovnik Vojske Srbije, iznenada prešlo u suprotnu kolovoznu traku, gde je udarilo u kamion kojim je upravljao Jožef B. (56).

Nesreća se dogodila na putu između Temerina i Bačkog Gradišta. Od jačine udara automobil u kome su se nalazili stradali bukvalno je smrskan.

Kadetov otac i dalje kritično
Pukovnik Mirko Zamaklar (59), koji je upravljao automobilom, teško je povređen i lekari se i dalje bore za njegov život.
- Zdravstveno stanje pacijenta je nepromenjeno. Pod stalnim je nadzorom lekara. Životno je ugrožen-rečeno je za ALO! u Kliničkom centru Vojvodine, gde je pacijent smešten nakon nesreće u kojoj je zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP