Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUGA

Sahranjena Biljana Paić, žena greškom ubijena na spavanju

Autor: R. Ivanovska | 26.01.2014 - 16:05:00h | Komentara: 0

"Biljo, dođi. Biljo, dođi”, ravnim glasom ponavljala je nad odrom majka Biljane Paić, slučajne žrtve Mladena Danilovića u sobi ugostiteljskog objekta Apolon u selu Prisoje u Republici Srpskoj.

Sahrana Biljana Paić Foto: R. Ivanovska

Veliki broj ljudi došao da oda poštu tragično preminuloj  Foto: R. Ivanovska

Groblje u Savinom Selu gde je živela Paićeva sa suprugom i troje dece juče je bilo malo za sve one koji su došli da se sa njom poslednji put pozdrave.
Kolone automobila iz svih krajeva Srbije protezale su se daleko od grobljanske ograde, a u seosku kapelu pristizali su bivši đaci ove učiteljice, prijatelji, stranačke kolege iz Jedinstene Srbije i predstavnici vrbaske lokalne samouprave gde je pre nepunih mesec dana Biljana Paić preuzela funkciju pomoćnika opštine.

Sahrana Biljana Paić Foto: R. Ivanovska

Dragan Marković prisustvovao sahrani Foto: R. Ivanovska

Neverovatan splet nesrećnih okolnosti zbog kojih je Paićeva na spavanju, tokom službene posete RS, postala “slučajna “ žrtva ljubomornog Mladena Danilovića koji je nameravao da usmrti svoju devojku- ostavila je šoku njenu porodicu supruga Božidara, ćerke Selenu (17) i Sofiju (13) i sina Strahinju (5).

Sahrana Biljana Paić Foto: R. Ivanovska

Pogreb prošao u znaku tuge i neverice  Foto: R. Ivanovska

Biljanina majka koja je stigla iz rodnog Čakovca u Hrvatskoj neprestano je vapila: “Biljana, dođi. Reci im da ovo nije istina”. “Obećala si da ćeš biti jaka”, šapatom je molio otac Božidar najastariju Sanelu koja je poklekla kada je sanduk sa njenom majkom krenuo ka grobnom mestu.
“Mama, mama. Pustite me. Ja idem sa mamom”, ridala je 17-godišnja ćerka Biljane Paić. Da je običan službeni put okončan nesvakidašnje bizarnim epilogom teško su prihvatili i prisutni na sahrani.

Sahrana Biljana Paić Foto: R. Ivanovska

Najmiliji teško podneli gubitak Biljane Paić Foto: R. Ivanovska

“Ovo je trenutak da se svi zapitamo dokle smo dogurali i šta nam se ovo događa. Ovo što se desilo Biljani je na granici razuma. Kakva sudbina? Ovo može svakom da se desi”, prošaputao je jedan meštanin.
Sahrani su osim desetine Biljaninih stranačkih kolega iz Jedinstene Srbije, ali i drugih stranaka, prisustvovali i Srđan Kružević, predsednik pokrajinskog odbora JS i predsednik Stranke Dragan Marković- Palma. Pre sahrane, u sali SO Vrbas održana je komemorativna sednica na kojoj je između ostalih reč uzeo i Duško Ćutilo, jedan od dvojice kolega koji je sa Biljanom Paić bio zvaničnoj poseti RS i spavao u sobi pored koje je Paićeva ubijena.
“Kako se osećam danas dok stojim pred vama i kako se osećam od kobne noći- ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju. Biljanina porodica ima u meni doživotnog prijatelja i, u ime uspomene na nju, računajte na moju pomoć”, rekao je Ćutilo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP