Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BELEGIŠ SE OPROSTIO OD DVOJICE MLADIĆA KOJI SU SE UTOPILI U DUNAVU

sahranjeni Miloš i Bojan

Autor: Snežana Ivaneža | 29.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Miloš Bešević (18) i Bojan Jovanović (18), koji su se u subotu udavili u Dunavu, sahranjeni su juče na mesnom groblju u Belegišu, a poslednjem ispraćaju prisustvovalo je oko 1.000 ljudi. Dvojica drugara su sahranjena na pedesetak metara jedan od drugog, a Bojan je pokopan pored groba svoje rođenje sestre Milice (16), koja je poginula pre desetak godina u saobraćajnoj nesreći.

“Mico, kćeri, zašto  nisi mene uzela, zašto  njega?! Čuvaće te seka”, kroz  plač je govorila majka Bojana  Jovanovića, koji je s

“Mico, kćeri, zašto nisi mene uzela, zašto njega?! Čuvaće te seka”, kroz plač je govorila majka Bojana Jovanovića | Foto: Boško Karanović

- Nije još gotovo, još može da se spase! Sklonite se, hoću sa njim - jaukala je nad Miloševim grobom sedokosa žena, koja je hrapavim glasom sve vreme dozivala njegovo ime. Njoj je pozlilo, pa je intervenisala Hitna pomoć.


Od sinovljevog groba teško su se odvojili njegova majka Gospava, otac Mihajlo i sestra Dragana, na čijoj se svadbi veselio prošle godine i čiju je ćerkicu obožavao.

Bojan Jovanović i Miloš Bešević

Bojan Jovanović i Miloš Bešević


Opelo za dvojicu drugara koje je u subotu oko 13 progutao vir na Dunavu, u rodnom Belegišu, u crkvi je služilo nekoliko sveštenika, a kolona od hiljadu ljudi ispratila je na večni počinak dvojicu nerazdvojnih prijatelja. Na početku kolone, pored njihovih kovčega, hodali su njihovi najbliži, a njihove krstove i slike nosili su rođaci i prijatelji. Bojana su na večni počinak ispratili otac Miroslav, majka Nada, baka Anđelka i brat Nikola.

Neutešne  porodice

Neutešne porodice | Foto: Boško Karanović


- Mico, kćeri, zašto nisi mene uzela, zašto njega?! Čuvaće te seka - kroz plač je govorila Bojanova majka, koja je klekla pored ćerkinog groba, držeći sve vreme sinovljevu sliku.

Iznad Bojanovog groba plakali su njegov otac i rođeni brat, a niko od prisutnih u mukloj tišini nije mogao da sakrije suze za dvojicom omiljenih mladića. Na sahrani je bila i Sandra Jovanović (18), Miloševa i Bojanova drugarica, koju je iz vira kobnog dana spasao meštanin Veljko Lazić.

„Zašto baš on?“

“Divno, najdivnije biće, zašto baš on? Bio je najiskreniji i najnasmejaniji dečko koga ja poznajem, duša od čoveka, anđeo, moj Miki”, napisala je jedna Miloševa drugarica na društvenoj mreži Fejsbuk. Tužne statuse su Bešketu, kako su zvali od milošte Miloša Beševića, ostavljali juče njegovi mnogobrojni prijatelji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP