Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEOBIČNA ZAPLENA U NIŠKOM ZATVORU

Sakrio tablete u zadnjicu!

Autor: B. Janačković | 23.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Protiv jednog osuđenika Kazneno-popravnog zavoda Niš biće podneta krivična prijava zbog pokušaja da prokrijumčari paketić sa nedozvoljenim tabletama koji je sakrio u analni otvor!

Švercuju drogu i  u salamama: Zatvor u Nišu

Švercuju drogu i u salamama: Zatvor u Nišu | Foto: K. Kamenov

Bizarni slučaj krijumčarenja odigrao se u subotu u sobi za posete osuđenicima.
- Stražarska služba imala je saznanja da će osuđeniku biti pokušana dostava nekog opijata, pa je intenzivno praćen 20 dana. U subotu su mu došle u posetu majka i sestra. Kamere su pratile i snimale njihov susret.

U jednom trenutku, osuđenik je uzeo paketić i zavukao ruku u pantalone, nakon čega su ga stražari odveli na pregled telesnih šupljina u KC Niš. Takav pregled od strane lekara dozvoljen je po novom zakonu, a da su sumnje opravdane, pokazalo se nakon pregleda jer je pronađen zamotuljak sa tri tablete, kaže za naš list izvor blizak istrazi.


Osuđenik koji je pokušao da unese tablete, na izdržavanju je kazne upravo zbog posedovanja droge. Šta je u tabletama, neka sintetička droga ili neki od lekova čije je unošenje u zatvor nije dozvoljeno, biće poznato kada sa veštačenja stigne rezultat analize. Na osnovu tog rezultata, biće poznato kako će biti formulisano krivično delo.

- Na policiji i tužilaštvu je da odluče da li će i protiv osobe koja mu je paketić donela u zatvor biti podneta krivična prijava. U poseti su mu bile majka i sestra, ali zasad još nije utvrđeno koja mu je od njih dve donela paketić - kaže naš sagovornik.

Ovo je, inače, osmi pokušaj unošenja droge i drugih zabranjenih sredstava u niški zatvor za poslednjih šest meseci, koji je raskrinkala stražarska služba u saradnji sa pripadnicima policije i BIA.

- Sprečeno je sedam pokušaja unošenja narkotika u telesnim šupljinama za šest meseci, a ovo je osmi slučaj. Najčešće se primopredaja droge odvija u salama za posete ili u „kućicama ljubavi“, odnosno prostorijama u kojima osuđenici bez nadzora imaju prava na posete svojih supruga i devojaka. Stražari posebno prate određene osuđenike za koje postoje indicije da na ovaj način mogu da unesu drogu u zatvor, pa se nakon toga vode na preglede, kaže naš izvor.

Rekorder sakrio 97 tableta!


Jedan od osuđenika pokušao je pre nekoliko meseci da na isti način sakrije i prokrijumčari 97 nedozvoljenih tableta. Bilo je slučajeva da su osuđenici pokušavali da na ovaj način unesu i paketiće heroina, ali i druge opijate.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP