Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MILOŠ DELIBAŠIĆ (29) OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA PLJAČKU IZRAELSKE JUVELIRNICE U CENTRU BEOGRADA

Šaranovićev sestrić na slobodi, ne plaši se Bojovićeve osvete!

Autor: Milan Dudvarski | 11.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Miloš Delibašić (29), sestrić Slobodana Šaranovića (75), koji je naručio ubistvo Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića (40), vođe zemunskog klana, pušten je juče na slobodu nakon što ga je Specijalni sud oslobodio optužbi za pljačku zlatare „Izrael dajmond centar“ u Kolarčevoj ulici 2008. godine, kad je otet nakit vredan 3,3 miliona evra. Kako „Alo!“ saznaje, Delibašić je oslobođen usled nedostatka dokaza.

Nikola Bojović ubijen u centru  Beograda

Nikola Bojović ubijen u centru Beograda | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Iako je u medijima Delibašić pominjan kao jedan od osumnjičenih učesnika ubistva Bojovića u centru Beograda 29. aprila 2013. godine, to se nije ispostavilo kao tačno. Delibašić, koji je uhapšen 16. jula prošle godine u Budvi zbog nedozvoljenog držanja oružja koje su crnogosrki policajci pronašli kod njega prilikom hapšenja, izručen je Srbiji samo zbog postupka koji se protiv njega vodio pred Specijalnim sudom u Beogradu za teško razbojništvo, za koje je sad oslobođen optužbi. Sam Delibašić je u crnogorskim medijima poručivao da se ne plaši osvete Bojovića, tvrdeći da sa ubistvom Nikole, Lukinog brata, nema nikakve veze.

Hapšenje Delibašića  u Crnoj Gori

Hapšenje Delibašića u Crnoj Gori


- Crna Gora je prilikom izručenja Delibašića dala saglasnost da mu se sudi samo za razbojništvo, a ne i za neko drugo krivično delo. Zbog toga nije mogao da se vodi krivični postupak protiv njega za krivično delo ubistva. Takve su odredbe Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima. Zašto se on ne nalazi na spisku osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića, to je pitanje za tužilaštvo i policiju, koji vode istragu - kaže naš izvor iz pravosuđa.

Nikola Bojović

Nikola Bojović | Foto: Rajko Ristić


Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić (37) osumnjičeni su za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića, mlađeg brata vođe zemunskog klana Luke Bolovića. Dok se Šaranović i Koljenšić terete da su posredno učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića, kao direktni izvršilac ubistva osumnjičen je Saša Cvetanović, koji je nedavno izručen pravosudnim organima Srbije.
Šaranović se tereti da je iz osvete naručio i platio ubistvo Nikole Bojovića jer je navodno došao do informacija da je Nikolin brat Luka Bojović naručio ubistvo njegovog brata Branislava Šaranovića (66), u oktobru 2009. Koljenšiću se na teret stavlja da je bio pomagač Saši Cvetanoviću (32) iz Vranja, plaćeniku kojeg je Šaranović unajmio za ubistvo. Osim njih, navodili su crnogorski mediji, za ušešće u zločinu navodilo se i da je osumnjičen Miloš Delibašić, koji je sumnjičen da je unajmio plaćenika kojeg je doveo u Budvu kod Šaranovića, gde su se dogovorili da za iznos od 15.000 do 20.000 evra ubije Bojovića.

Ubistvo Vidakovića

Miloš Vojnović (26) i Slaviša Novaković (33) sumnjiče se da su 2. jula 2013. godine u Budvi ubili Miloša Vidakovića (28) iz Pančeva. Krivična prijava je tada podneta i protiv Miloša Delibašića (29) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teškog ubistva putem pomaganja. Nezvanično, oni su za ubistvo dobili 50.000 evra, a likvidaciju je navodno naručio Vidakovićev kum Strahinja Stojanović (23).
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP