Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RAZREŠENO UBISTVO MILOŠA VIDAKOVIĆA (29) U BUDVI PROŠLOG LETA

Šaranovićev sestrić pao zbog ubistva Pančevca

Autor: B. Jelovac - M. Dudvarski | 19.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Beogradska policija uhapsila je juče u stanu u Ulici vojvode Stepe Miloša Delibašića (29) zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Pančevca Miloša Vidakovića (29) prošlog leta u Budvi. Crnogorski istražni organi prosledili su spise srpskom tužilaštvu i ustupili mu krivično gonjenje za ovo ubistvo, a Delibašić, kome je određen pritvor, danas će biti saslušan u Specijalnom sudu.

Hapšenje  Delibašića u  Crnoj Gori

Hapšenje Delibašića u Crnoj Gori

Vidaković, inače blizak prijatelj pevača Nikole Rokvića, ubijen je 2. jula 2013. godine naočigled više stotina prolaznika dok je sedeo za šankom kafića „Sejlor“, kod zidina Starog grada u Budvi. Tri hica za njega su bila smrtonosna, a likvidacija je bila dobro isplanirana, jer je Vidaković, koji je odseo u drugom gradu na Crnogorskom primorju, u Budvu te noći došao samo da popije piće s prijateljima.

Umešan u ubistvo Bojovića?


Delibašić je, inače, sestrić Slobodana Šaranovića, osumnjičenog za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića u aprilu prošle godine u Beogradu. Iako se njegovo ime u javnosti dovodilo i u vezu sa likvidacijom Bojovića, on se do sada nije našao na krivičnoj prijavi niti su za to skupljeni dokazi.

Istraga o motivu ubistva odmah je usmerena na obračune među kriminalnim grupama, s obzirom na to da je Vidaković, vlasnik nekadašnjeg „Kluba ljubitelja pokera“ u Pančevu, osuđivan zbog nanošenja teških telesnih povreda, nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti, i iz zatvora je izašao 2012. U saradnji srpskih i crnogorskih inspektora ubrzo se došlo do imena Miloša Vojinovića (27), direktnog izvršioca, i Slaviše Novakovića (33), koji je skuterom dovezao ubicu do kafića. Obojica su odmah nakon ubistva uhapšeni u Beogradu, i od tada se nalaze u pritvoru Specijalnog suda.

Nikola Bojović ubijen u centru Beograda

Nikola Bojović ubijen u centru Beograda | Foto: Aleksandar Stanković


- Ime Miloša Delibašića se odmah pojavilo u istrazi i sumnjalo se da je učestvovao u pružanju logistike, pošto se sumnja da se upravo on pobrinuo za iznajmljivanje stana i garaže u naselju Vidikovac u Budvi, gde su bili smešteni, nabavku prevoznih sredstava, kao i oružja. On je bio uhapšen u Crnoj Gori najpre zbog pištolja koji je kod njega nađen, i za to je osuđen na tri meseca, a zatim i isporučen Srbiji, gde mu je već bilo u toku suđenje za pljačku zlatare „Izrael dajmond“, i za šta je oslobođen u aprilu ove godine i pušten na slobodu. Crnogorci su sada kompletirali sve spise i materijalne dokaze i odlučili da ustupe predmet Srbiji, s obzirom na to da je ubijen srpski državljanin kao i Delibašić - kaže naš izvor.

Vidaković, inače blizak prijatelj pevača Nikole Rokvića, ubijen je za šankom kafića „Sejlor“, kod zidina Starog grada u Budvi

Vidaković, inače blizak prijatelj pevača Nikole Rokvića, ubijen je za šankom kafića „Sejlor“, kod zidina Starog grada u Budvi


Inspektori obe policije sumnjaju da je Vidakovićevu likvidaciju za 50.000 evra naručio njegov kum zbog privatnih sukoba, ali dokaze za to do sada nisu prikupili.

Ubili Ševu umesto njega?


Delibašić je nedavno i saslušavan u istrazi o ranjavanju Marka Ševe (29), navijača Crvene zvezde, koji je upucan 8. maja na Voždovcu i koji je dve nedelje kasnije preminuo. Postojala su operativna saznanja da se Delibašić te noći nalazio na mestu pucnjave. Iako se isprva sumnjalo da je Delibašić učestvovao u pucnjavi, kasnije se pojavilo saznanje da je bio u društvu sa Ševom i da je on zapravo bio prava meta napada.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP