Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NA DANAŠNJEM SUĐENJU:

Šarić: Jedva čekam da se izjasnim!

Autor: Beta | 28.04.2014 - 14:52:00h | Komentara: 0

Pred Specijalnim sudom u Beogradu preslušavanjem presretanih telefonskih razgovora nastavljeno je suđenje za šverc kokaina iz Latinske Amerike, a prvooptuženi Darko Šarić nije želeo da potvrdi istinitost transkripata.

Nije mu dobro  od dokaza:  Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

"Neću reći da li je to moj glas, po savetu mojih advokata. Inače ja bih se izjasnio, da tužilac ne misli da trijumfuje", rekao je Šarić u sudu.

On je kazao da su ga advokati savetovali da sačeka da se dokaže da li su transkripti pribavljeni po zakonu.
Zamenik tužioca Saša Ivančić predočio je transkripte preskluškivanih razgovora kojima, kako tvrdi, Darko Šarić i njegovi saradnici razgovaraju o zapleni 235 kilograma kokaina u Tireni u Italiji.
Danas su, između odstalog, predstavljeni transkripti razgovora Gorana Soković koji je u bekstvu i svedoka saradnika Nebojše Jocovića, na dan zaplene kokaina, 19. janura 2009. godine. U tim razgovorima Soković se raspitivao da li se nešto desilo.
Predočeni su i razgovori Darka Šarića i Gorana Sokovića u kojima oni konstatuju "da ne mogu da shvate šta se desilo i da ne mogu ništa da povežu".
U prisluškivanim razgovorima oni nisu precizno navodili da je reč o kokainu, niti da je reč o drogi, a služili su se nadimcima.
Odbrana okrivljenih istakla je na današnjem pretresu da je tužilac selektivno izvlačio transkripte i "sklapao kockice" bez konkretnih dokaza.
Advokat Gorana Sokovića Marko Kljajević naveio je i da se ti transkripti nisu koristili pred nadležnim sudom u Milanu koji je i doneo pravosnažnu presudu o toj zapleni kokaina, a prema njegovim rečima u pravosnažnoj presudu ne spominju se Šarić i Soković.
Darko Šarić i njegovi saradnici po više optužnica terete se za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike.
Tužilaštvo: Razgovori pokazuju da je Šarić davao naloge
Presretnuti razgovori između pripadnika grupe Darka Šarića u januaru 2009. godine, u vezi sa zaplenom 235 kilograma kokaina, jasno pokazuju i da je on vođa te grupe, rekao je u nastavku suđenja Šariću zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić.
Ti razgovori, koji su danas preslušavani u Specijalnom sudu u Beogradu na suđenju Šarićevoj grupi optuženoj za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, prema stavu tužilaštva, ključni su i najrelevantniji za dokazivanje organizacije i funkcionisanja grupe.
Iz razgovora Šarića i drugooptuženog Gorana Sokovića, koji je i dalje u bekstvu, 21. januara 2009. godine, vidi da je Šarić nadređeni Sokoviću jer mu je on govorio šta da radi i da ga o tome obaveštava.
Iz tog i drugih presretnutih razgovora može da se zaključi da je Šarić osmislio model komunikacije i ponašanja pripadnika grupe, nacin primopredaje droge i naplate, da im je on davao naloge, naglasio je tužilac.
Branoci optuženih su nastavili da osporavaju tumačenje tužioca o povezanosti prisluškivanih razgovora sa zaplenom kokaina 19. januara 2009. godina, tvrdeći da tužilaštvo manipuliše i proizvoljno menja kontekst.
Branilac Sokovića advokat Marko Kljajević je rekao da tužilaštvo u nedostaku krucijalnih dokaza koristi nezakonite dokaze - prisluškivane razgovore, za koje tvrdi da su pribavljeni bez odgovarajućih naredbi beogradskog Specijalnog suda.
Suđenje se nastavlja sutra u 9:30.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP