Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TVRDI DA JE SVEDOK IZNEO NEISTINE O NJEMU

Šarić: Mile Jerković mi je natovario političare na vrat

Autor: Blic | 14.05.2014 - 15:33:00h | Komentara: 1

U nastavku suđenja pred Specijalnim sudom Darko Šarić , koji sa još 17 optuženih odgovara za pranje 22 miliona evra zarađenih od trgovine kokainom, optužio je biznismena Mileta Jerkovića da je izneo neistine protiv njega.

Nije mu dobro  od dokaza:  Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

- Jerković je čovek bez karaktera koji pravi afere. Natovario mi je na vrat političare koji se sada prepucavaju preko mojih leđa kome sam dao pare - rekao je Šarić i dodao i rekao da jerković izneo neistinite optužbe i na račun advokata Radovana i Dubravke Šarac.
Šarić je izjavio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice za pranje novca i rekao da neće da odgovara na pitanja tužioca suda i odbrane.

- Sa prošrenjima istrage za pranje para rotiv mene, a naročito protiv mog brata Duška ometaju me u iznošenju odbrane. Jasno je da se radi o novcu koi sam legalno stekao - izjavio je Šarić.
Govoreći o ličnim podacima Šarić je rekao da pokretne imovine više nema jer mu je sva oduzeta.

- Imam dovoljno keša za život da platim odbranu - tvrdio je Šarić.

Šarić, koji se predao srpskim organima nakon četiri i po godine skrivanja, ranije je najavio da će tada izneti odbranu i ispričati s kim je sve sarađivao i kako su mu, kako tvrdi, montirani procesi za krijumčarnje kokaina i pranje para.

Mile Jerković

Mile Jerković | Foto: Emil Čonkić

Ovaj Pljevljak sa srpskim pasošem, prilikom prvog pojavljevanja u sudu negirao je da je sa pripadnicima svoje grupe organizovao krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, tvrdeći da je ceo proces "obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke".

Tada je rekao da je saradjivao sa mnogim bogatim ljudima ali da su oni još uvek na polozajima dok je on u zatvoru i najavio je da će pozvati brojne svedoke da svedoče o montiranju optužbi za pranje para.

Šarić je napomenuo da je za razliku od milijardi koje su se pominjale u javnosti, on optužen sa još desetak ljudi za pranje samo 22 miliona evra.

- Nema koga neću pozvati da svedoči o pranju para. Ne mogu da tamo neki sede kao ugledni gradjani, a ja i moj brat u zatvoru - rekao je optuženi, kada je pomenuo i slučaj Argobanke.

U tom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica protiv 18 okrivljenih, dok su dvojica ranije zaključila sporazum o priznanju krivice.

Prvu optužnicu protiv pripadnika Šarićeve organizovane kriminalne grupe (OKG) koji su se bavili pranjem novca Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 6. avgusta 2010. godine.
Poslednji komentari
  • Sibica Vreme: 15.05.2014 14:00h

    Mile voli te tvoje Karadjordjevo !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP