Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOPUNJEN IZVEŠTAJ O ŠVERCU DROGE U EVROPU

Šarić unajmio
gerijatriju
za pranje para!

Autor: Ekipa Alo! | 10.08.2013 - 14:00:00h | Komentara: 1

Pljevaljski narko-bos Darko Šarić optužen za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike, navodno je koristio argentinske penzionere za pranje novca stečenog od droge! Tako su se na čelu fantomskih preduzeća narko-klana našla imena siromašnih staraca na čije ime su kupovane i luksuzne vile i skupoceni automobili!

Pljevaljski narko-bos: Darko Šarić

Pljevaljski narko-bos: Darko Šarić

Zabrana

Članovi kokainskog
klana koristili automobile i kuće koje su „kupovali“
siromašni penzioneri

Prema pisanju argentinskih medija, reč je o veoma siromašnim osobama koje su kao takve nevidljive sistemu, a njih, kako se tvrdi, angažuju narko-karteli čiji su članovi otkriveni posle međunarodne policijske akcije „Balkanski ratnik“, a koja je kao jednog od šefova šverca kokaina označila Šarića, koji se još nalazi u bekstvu.


„Ti stari ljudi su angažovani od strane narko-kartela, jer su manje uočljivi finansijskim institucijama, kako lokalnim tako i internacionalnim. Trgovci kokaina koriste njihova imena, jer je reč o ljudima koji ne plaćaju porez i praktično se nalaze van granica finansijske kontrole“, rekao je Eugenio Semino iz argentinske organizacije za brigu o starima.

Darko Šarić, vila

Jedna od vila korišćenih za Šarićeve pajtose / Copyright by Alo!

Prema pisanju tamošnjih medija, tokom akcije „Balkanski ratnik“ kada je u Urugvaju zaplenjena jahta sa više od dve tone kokaina, utvrđeno je da su članovi kokainskog klana koristili automobile i kuće koje su kupovali siromašni penzioneri. Čitava šema ovakvog pranja para isplivala je na površinu nedavnim hapšenjem Argentinca Karlosa Galega, čijim je hapšenjem zatvorena akcija „Balkanski ratnik“. Tokom istrage utvrđeno je da je Galegova uloga bila logistička podrška narko-kartelima i da je unajmljivao penzionere. Na ime jednog od njih je i kupljena kuća u Buenos Ajresu u kojoj je policija, 2009. godine, zaplenila 490 kilograma kokaina.

Darko Šarić, vila

Hapšenje člana narko-bande u Argentini / Copyright by Alo!

Podsetimo, jedna od najvećih akcija srpskih i stranih bezbednosnih službi, policije i tužilaštva „Balkanski ratnik“ rezultirala je razbijanjem narko-klana Darka Šarića i zaplenom 2,174 kilograma na jahti „Maui“ u urugvajskoj luci Santa Maria, 15. oktobra 2009. godine. Na osnovu više spojenih optužnica, na optuženičkoj klupi Specijalnog suda je 11 optuženih, 16 ih je u bekstvu, a trojica su dobili status svedoka saradnika, dok je devetoro optuženih potpisalo sporazum o priznanju krivice.
Poslednji komentari
  • maxi Vreme: 10.08.2013 15:26h

    Daj BOZE DA GA NIKAD NE UHVATE...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP