Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODLOŽENO SUĐENJE

Šarićev advokat traži izuzeće tužioca!

Autor: D.Ć. / Beta | 05.02.2015 - 10:31:00h | Komentara: 0

Suđenje Darku Šariću (43), optuženom za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, za 23. 24. i 25. februar jer je odrbana zatražila izuzeće postupajućeg tužioca Saše Ivanića, specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića i republičkog tužioca Zagorke Dolovac.

Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: Oliver Bunić

Šarićev advokat Radoslav Baćović je izjavio da postoje sumnje u neobjektivnost i nepristrasnot tužioca.

O ovom zahtevu će se izjasniti Državno veće tužilaca.

"Po zakonu može se tužilac izuzeti ako postoji sumnja u njegovu nepristrasnost, a do sada nije ispunjen ni jedan segment objektivnosti na strani Tužilaštva", rekao je u Specijalnom sudu Baćović koji brani Darka Šarića.


On je naglasio da podnosi zahtev za izuzeće i zbog sastanka na Jelovoj Gori koji je održan 18. aprila 2010. godine, a kome su prisustvovali pripadnici policije, Bezbednosno informativne agencije, zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić kao i Dragan Dudić Fric, koji se tada sumnjičio da je jedan od najbližih saradnika Darka Šarića.


Baćović je rekao da su o tom sastanku saslušani svi, osim zamenika specijalnog tužioca Saše Ivanića koji vodi postupak protiv Šarića i da je Specijalnom sudu BIA dostavila dokumenta o tom sastanku u oktobru 2014. godine.


Baćović je kazao da se iskazi saslušanih razlikuju, ali da je službenik BIA Jadranko Petrović jasno kazao da je glavnu reč na tom sastanku vodio upravo Ivanić.


On je istakao da u Tužilaštvu ne postoji ni jedan trag o tom sastanku, da Ivanić nije sastavio službenu belešku, kao i da su uništena dva diska i jedan CD sa sadržajem tog susreta.


"Jedino je zakonito da se neko saslušava u Tužilaštvu i bio je u obavezi da sačini belešku, prema mišljenju odbrane Dudić tada je govrio afiramtivno o Šariću, ali mi to sada ne možemo da proverimo,nema ni jednog traga, a Tužilaštvo ćuti", naveo je Baćović.


Kako je kazao, to su razlozi zahteva za izuzeće Saše Ivanića, kao i tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, ali i republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, koja je, prema njegovim rečima sve znala, a ništa nije preduzela.


"Ništa nije preduzela čak ni kada je izveštaj stigao u sud i sa njega skinuta oznaka tajnosti", rekao je Baćović.


Zamenik specijalnog tužioca Saša Ivanić ocenio je da je cilj zahteva advokata odugovlačenje postupka.


"Odbacite ovaj zahtev, stranci koja je zahtev prdložila sve okolnosti su bile poznate od oktobra, a sada je februar i ne vidim ni jedan drugi razlog osim odugovačenja postupka", kazao je Ivanić.


Prema njegovim rečima, u pitanju je nezakonita isprava BIA, s obzirom na to da nije potpisana i da sadrži samo zaglavlje.


Predsedavajući sudija Siniša Petrović, prekinuo je potom suđenje navodeći da odluku o izuzeću može da donese samo Državno veće tužioca i naredni pretres zakazao za 23. feburar.


Dragan Dudić Fric ubijen je nedugo posle sastanka na Jelovoj Gori, 30. maja 2010.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP