Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SPECIJALNI SUD

Šariću 20 godina za trgovinu drogom!

Autor: Alo/Agencije | 13.07.2015 - 10:47:00h | Komentara: 3

Specijalni sud u Beogradu proglasio je krivim Darka Šarića za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu i prvostepeno ga osudio na 20 godina zatvora.

Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: Dušan Milenković

Na višegodišnje zatvorske kazne osuđeni su i članovi njegove grupe, tako da je Goran Soković dobio 20 godina, Željko Vujanović 18 godina, Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu, 11 godina i šest meseci.


Izricanje presude, koju je više od sat vremena čitao sudija Siniša Petrović, pratili su mnoge domaće i strane novinarske ekipe.


Šarić nije prisustvovao objavljivanju presude, jer, kako je objasnio sudija on to nije želeo.


Ostali članovi Šarićeve grupe osudjeni su na kazne zatvora od 11 do 15 godina, tako da je Marko Pandrac, koji je u bekstvu, dobio 13 godina i 6 meseci, Nenad Novaković i Boško Nedić, koji su, takodje u bekstvu, osudjeni su na 15 godina zatvora, a Darko Tošić, koji je nedavno uhapšen u Holandiji na 13 godina i 6 meseci zatvora.


Odlukom Suda Nikola Dimitrijević, koji je u pritvoru osudjen je na 13 godina zatvora.


Na po 11 godina zatvora osuđeni su Živko Sidinski, Boban Stojilković, Marko Dabović i Borislav Tunjić, koji su u pritvoru.


Na istu kaznu osuđeni su Nebojša Sretenović, Marko Račić, i Vladimir Račić koji su u bekstvu.


Petar Obradović, koji je u bekstvu, osuđen je na 12 godina i 6 meseci, a Milovan Milovac, koji je takođe van domašaja pravde, na 12 godina zatvora.


Svedok saradnik Nebojša Joksović osuđen je na pet meseci zatvora, Radan Adamović na 10 meseci, a Draško Vuković na osam meseci zatvora.


Tužilaštvo za organizovani kriminal je prethodno zatražilo da se Šarić i ostali osude na maksimalne kazne zatvora od 30 do 40 godina, dok je Ssarić tvrdio da su mu optužbe namontirane voljom bivše vlasti.

Današnja presuda je prvostepena što znači da će nezadovoljne strane - i advokati osuđenih i Tužilastsvo, moći da ulože žalbu Apelacionom sudu.

Pravni zastupnik Šarića, advokat Radoslav Baćović najavio je da će se žaliti na presudu.


Baćović je rekao novinarima ispred Specijalnog suda da Šarić nije prisustvovao izricanju presude iz ličnih razloga, ne želeći preciznije da objasni šta je pod tim mislio.


On je ocenio i da presuda predstavlja prepisanu optužnicu, podsetivši da sud tokom prethodnog postupka nije uvažio nijedna zahtev odbrane.


- Žalićemo se na presudu kada je dobijemo u pismenom obliku, odnosno u roku od 30 dana - rekao je Baćović.

Tužilaštvo smatra da za optužene nema olakšavajućih okolnosti, dok je otežavajućih na pretek jer su sve "radili sa direktnim umišljajem, a pobude su bile isljkučivo sticanje enormne finansijske koristi.
U aprilu 2013. godine u Specijalnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Djoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.
Poslednji komentari
  • walter Vreme: 13.07.2015 11:31h

    On je unapred osudjen to se znalo politicki,kako da mu vrate pokretnu i nepokrenu imovinu novac kad je sve rasprodato,unisteno polupano itd,na osnovu dokaza trebi su da ga oslobode ali kod nas se sudstvo zasniva na rekla kazala kao naprimer CUME moze da kaze sta hoce ako je nesto belo on kaze crno njemu veruju,a kada to isto uradi neko drugi onda je on lazov i nepouzdan...Tako da je Sariceva greska sto je ziveo u Srbiji trebao je lepo kao i sav normalan svet koji ima mogucnosti da se odseli negde u evropu uzme recimo Holandsko drzavljanstvo orekne se srpskog i crnogorskog i bog da ga vidi ovakav cirkus moze samo kod nas da se desi covek koji nije bio osudjen a imovina mu rasprodata i kako sada da ga oslobode nesto sto je vredelo 10,000 ili 20,000 e prodavali su za par stotina eura bruka i sramota!!!

  • 888 Vreme: 13.07.2015 13:01h

    Neznamo da li da se smejemo ili placemo na presudu. A ja taman pomislio dobice jedno 40 godina....mozda kada se bude zalio dobice KUCNI PRITVOR sa Narukvicom... a tih par KUCA je samo fora da se oduzme za JAVNOST a gde su mu pare koje je pretvorio u ZLATO,DIJAMANTE ITD....

  • walter Vreme: 13.07.2015 15:59h

    @888.Ocigledno bi bio ti bio mirniji i radovao bi se da je dobio 40 godina verujem i da si se smorio,znas kako kazu ko drugom zlo misli njemu zlo dolazi drzi se ti te...Za tvoju informaciju kazna za ovo delo je maksimalna 20 godina zamisli kad bi za svako delo davali kasne po 40 godina ti bu nesreco jedna pakosna uvek bio nasmejan bruko jedna koja se radujes tudjoj nesreci!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP