Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DETALJI POKUŠAJA UBISTVA KOŠARKAŠA

„Saša, reci da si sam naleteo na nož”

Autor: Jelena Paunović | 29.07.2013 - 23:01:00h | Komentara: 1

Branko Filipović Fido posle pokušaja ubistva poznatog košarkaša i predsednika KK Partizan Pregraga Saše Danilovića (43) pokušavao je preko prijatelja da sklopi dogovor sa slavnim sportistom kako bi izbegao krivično gonjenje, eksluzivno saznaje “Alo!”. Fido je tokom dve nedelje bekstva slao signale Daniloviću da mirno reše slučaj, ali je ovaj to odbio.

Danilović i Filipović  neposredno pre sukoba

Danilović i Filipović neposredno pre sukoba

- Filipović je bio u panici i preko zajedničkih prijatelja je poručio Daniloviću, koji je bio u bolnici, da policiji kažu da je Predrag slučajno naleteo na njegov nož, dok je hteo da mu probuši gume na kolima. Na sve načine je pokušavao da Danilovića, sa kojim je bio prijatelj 15 godina, ubedi da smire situaciju i da ne kaže šta se dogodilo 18. juna u “Kafanici”, čiji je Filipović vlasnik - kaže naš izvor upućen u dešavanja nakon incidenta na Košutnjaku, gde je Filipović posle svađe nožem u stomak ubo Danilovića.


- Koliko je Filipoviću bilo stalo da ne završi iza brave, govori i poruka koju je njegova devojka Sanja prosledila Danilovićevim prijateljima, a u kojoj ih moli da saznaju kako je Predrag, jer je Fido svestan šta je uradio. Čak je tog jutra zvao zajedničke drugare i ponavljao: “Izbo sam Sašu, ne znam šta da radim!” Policiji se nije predavao jer je očekivao da će Danilović odustati, jer mu je poslao pismo na kućnu adresu u kojem ga moli da mu oprosti - dodaje naš sagovornik.

Mesto  „tradicionalne  srpske svađe među prijateljima“:  Restoran  „Kafanica“

Mesto „tradicionalne srpske svađe među prijateljima“: Restoran „Kafanica“

Međutim, Danilović se pridružio krivičnom gonjenju Filipovića, a na saslušanju je izjavio da ne zna motiv sukoba. Filipović se u policiji i kod istražnog sudije branio ćutanjem. On se nalazi u pritvoru, a Danilovića je imao prilike da sretne na prvom saslušanju, na kojem je izbegavao da ga pogleda. U istrazi su do sada saslušani radnici „Kafanice“, koji su tvrdili da su se dvojica prijatelja posvađala, ali niko nije bio prisutan kada su sevnule varnice.

- Danilović je na saslušanju rekao da nije verovao da će ga napasti do tada nerazdvojni drug. Kada ga je Filipović ubo nožem koji je dohvatio sa stola, Danilović mu je iznenađeno rekao: “Pa ti me stvarno ubode?!” - navodi naš izvor.

Fido poznat po ranjavanju nožem

Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu odbilo je prošle nedelje zahtev Branka Filipovića Fide i njegovih advokata da bude pušten na slobodu. Odbrana je kao argumente navela da su saslušani svi svedoci, da Fido ima stalno mesto boravka i da živi sa majkom, zbog čega nema bojazni od bekstva. Takođe su naveli da je stalno zaposlen. Advokati su istakli i da je veštačenjem utvrđeno da Danilović nije zadobio povrede opasne po život, te da bi se delo trebalo prekvalifikovati u nanošenje teških telesnih povreda. Istražni sudija se složio sa predlogom odbrane, ali se tome usprotivo tužilac, pa je konačnu reč imalo KV veće, koje je odbilo predlog jer je utvrđeno da Filipović u dosijeu ima nekoliko dela, među kojima i napad nožem na Igora J., kao i izazivanje opasnosti u restoranu “Gušti mora”. Spekuliše se i da je svojevremeno sekirom napao visokog funkcionera iz našeg diplomatskog kora.

Poslednji komentari
  • gacikus Vreme: 30.07.2013 06:03h

    ovakvi mangupi uvek posle glume zestokih momaka (a vidi neplasi se nicega pa za svaki slucaj nosi noz) na kraju zovu svoju mamu u pomoc

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP