Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OTKRIVAMO

Saslušan zbog ubistva
brata Arkanovog telohranitelja!

Autor: J.P. | 15.10.2012 - 23:32:00h | Komentara: 1

Nekadašnji pripadnik Jedinica za specijalne operacije Željko Simeunović (37) saslušan je juče ujutru u ćeliji Centralnog zatvora zbog sumnje da je pre osam godina na terasi kafića „Vizard“, na prvom spratu u Sremskoj ulici, u Beogradu, ubio Dalibora Mateovića (29), mlađeg brata Zvonka Mateovića (36), ključnog svedoka ubistva Željka Ražnatovića Arkana (48), ekskluzivno saznaje “Alo!”.

Ubistvo Mateovića

Ubistvo Mateovića | Foto: Beta

Prema našim saznanjima, Simeunović, koji je bio iznenađen posetom policije, kategorički je negirao umešanost u likvidaciju i rekao da se brani ćutanjem.

Dalibor Mateović

Dalibor Mateović | Foto: MUP Srbije

Nekoliko inspektora beogradske policije juče je oko 11 sati ušlo u zatvor kako bi obavilo razgovor sa Simeunovićem zbog sumnje da je ubio Mateovića.


- Policija je saslušala mog klijenta, koji je negirao umešanost u ubistvo. Više detalja o slučaju ne mogu da kažem jer je istraga u toku. Verujem u rad naše policije - kratko je za “Alo!” rekao Veljko Delibašić, advokat Simeunovića.


Nekoliko meseci policija radi na ovom slučaju, da bi krajem prošle nedelje najavili posetu Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Simeunović se u zatvoru nalazi od prošle godine jer je krajem aprila učestvovao u razbojništvu na Bulevaru Mihaila Pupina, tokom kojeg je odneto 11 miliona dinara, vlasništvo menjačnice “Pariz”.

Arkan

Željko Ražnatović Arkan | Foto: Reuters

Lisice su mu stavljene u njegovoj kući u Surčinu, gde je nađen i pištolj „glok“, kalibra devet milimetara, koji je korišćen u razbojništvu i sa kojeg su izbrisani serijski brojevi. Simeunović je pokušao da pobegne policajcima tako što je preskočio dve kapije i pokušao da se domogne ulice.


- Osumnjičeni je saslušan u prisustvu advokata. Kratko je rekao da nije ubio Mateovića i dalje se branio ćutanjem. O detaljima kojima policija raspolaže u javnosti se neće govoriti. Međutim, protiv njega postoje čvrsti dokazi - kratko nam je rekao naš izvor iz policije.


Kako “Alo!” saznaje, tragovi DNK sa mesta ubistva se poklapaju sa Simeunovićevim.


Dalibor Mateović ubijen je 2004. na terasi kafića “Vizard” u tržnom centru u Sremskoj ulici u Beogradu. Međutim, prema detaljima istrage on nije bio meta, već njegov stariji brat Zvonko, ključni svedok ubistva Arkana. Stariji Mateović direktno je za Arkanovo ubistvo optužio Dobrosava Gavrića (34) nekoliko meseci pre nego što će mu ubiti brata.

Zvonko je u sudnici prepoznao Gavrića, Milenka Mandića Mandu i Dragana Garića kao ljude koji su tog dana bili u „Interkontinentalu”. Zvonko je tada u ruku ranio Gavrića dok je bežao iz hotela. Gavrić je pobegao iz Srbije i ušao je u Južnoafričku Republiku 2007. pod imenom Saša Kovačević.

U Južoafričkoj Republici mu preti pet otpužbi za prevaru, jedna za kršenje zakona o imigraciji, kao i za nelegalno posedovanje oružja. Gavrić će se sutra pojaviti na sudu u Kejptaunu.

Poznanstvo sa Gavrićem?!

Dobrosav Gavrić

Dobrosav Gavrić | Foto: MUP Srbije

Kako “Alo!” saznaje, bivši pripadnik JSO je na kursu za policajce upoznao Dobrosava Gavrića, osuđenog u odsustvu na 35 godina zbog ubistva Arkana.

- Postoji sumnje da od tada datira njihovo poznanstvo. Ispitujemo mogućnosti da li je Simeunović hteo da likvidacijom spase zatvora svog velikog prijatelja ili je za to novčano nagrađen - dodaje naš izvor blizak istrazi.

Obavešten i Zvonko Mateović!

Kako “Alo!” saznaje, Zvonko Mateović (36) je juče pozvan u policiju, gde mu je saopšteno da su otkrili osumnjičenog za ubistvo njegovog brata. 

Zvonko Mateović

Zvonko Mateović | Foto: MUP Srbije

 „Policija je Zvonku rekla da je Simuenović glavnoosumnjičeni. Međutim, Zvonka juče nisu saslušavali”, kaže naš sagovornik. Mateović je početkom jula u Višem sudom u Beogradu osuđen na četiri godine zatvora zbog iznude. Po izricanju presude ukinut mu je pritvor. Na sudu je negirao krivicu, a njegov advokat je najavio žalbu na presudu.
Poslednji komentari
  • Stojan Vreme: 16.10.2012 00:00h

    Bilo bi normalnije da se postavi slika tog ubice,a ne ubijenih.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP