Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DANAS

Saslušanje prvih svedoka

Autor: Tanjug | 21.12.2012 - 08:46:00h | Komentara: 41

Saslušanje prvih svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima počinje danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Nebojša Marković

Branilac Mila Đuraškovića, advokat Zoran Ateljević rekao je Tanjugu da je dobio poziv da prisustvuje saslušanju prvog svedoka u toj istrazi za danas u 12.30 časova. Najpre će biti saslušani svedoci direktno povezani sa događajima za koje se terete osumnjičeni. Takvih je desetak, a iz njihovih iskaza će se dalje videti i potreba za saslušanje drugih osoba. Danas bi trebalo da budu saslušani zaposleni u firmi Miškovićevog sina Marka - "Mera investment". Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je u ponedeljak žalbu na rešenje o odredjivanju pritvora vlasniku "Delte" tako da on ostaje u pritvoru za početak do 30 dana, odnosno do 11. januara.

Veće je odbilo i žalbe branilaca Miškovićevog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još četvorice osumnjičenih i potvrdilo rešenje sudije za prethodni postupak kojim im je u petak rano ujutru odredjen pritvor.
Trojica osumnjičenih se brane sa slobode.

Vlasnik Nibens korporacije: Milo Đurašković

Milo Đurašković | Foto: Oliver Bunić

Nakon isteka 30 dana, o produženju pritvora za do dva meseca ponovo će odlučivati Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda. Ukoliko i po isteku tog roka ostanu iza rešetaka, o daljem produženju pritvora odlučivaće Apelacioni sud, sve do podizanja optužnice koja u tom slučaju mora da usledi u roku od šest meseci od pritvaranja osumnjičenih, predvidjeno je Zakonikom o krivičnom postupku. Vlasnik "Delta holdinga", njegov sin Marko Mišković, vlasnik "Nibens grupe" Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga. Pritvor je, pored obojici Miškovića, odredjen Djuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika. Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković terete se da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.
Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1.2 miliona evra.
Poslednji komentari
  • Apis Vreme: 22.12.2012 03:21h

    Kriminalu i korupciji se u ovoj drzavi mora stati na put.

  • Mlata Vreme: 22.12.2012 03:21h

    Pravda je spora, ali dostizna. Na ovom primeru se to jasno vidi.

  • Dragutin Dimitrijevic Vreme: 22.12.2012 03:22h

    Jasno je da ce ova vlada uciniti sve ne bi li odgovorne privela pravdi.

  • Milkica Vreme: 22.12.2012 03:22h

    Vucic nam je obecao da ce jedan od prioriteta nove vlade biti obracun sa kriminalom.

  • Milkica Vreme: 22.12.2012 03:23h

    Bez suzbijanja organizovanog kriminala, ova drzava ne moze krenuti napred.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP