Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OSUĐEN ZBOG UBISTVA POČINJENOG PRE 21 GODINU

Saučesniku ubice osam godina robije!

Autor: I. Milićević - Lj. Mitić | 26.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Srbin iz Švajcarske Damir H. (52) osuđen je pre tri dana u toj zemlji na osam godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu starca Hansa Niklausa (80), koje se dogodilo 31. jula 1993. u Dulikenu u Švajcarskoj.

Živorad Demirović vodio miran porodični život u Srbiji

Živorad Demirović vodio miran porodični život u Srbiji

Damir H. (52) iz Švajcarske
bio je pre više od 20 godina
saučesnik Demiroviću, koji
je brutalno pretukao, a
potom ugušio jastukom
starca Hansa Niklausa (80)

Zločin koji je više od 20 godina bio nerešen ponovo je dospeo u kabinet nadležnog tužioca pre šest godina. Prvi pomak u istrazi dogodio se 2011, kada su uspešno testirani DNK dokazi, prikupljeni još 1993. Identifikovana su dva muškarca, a policija je tek prošle godine, zahvaljujući DNK bazi podataka uhapsila srpskog državljanina Damira H.

On je na saslušanju negirao umešanost u ubistvo starca, ali kada mu je rečeno da je njegov DNK pronađen na mestu zločina, promenio je priču. Damir H. je priznao je da je sa prijateljem Živoradom Demirovićem iz Srbije pokušao da opljačka Niklausa jer su verovali da u kući čuva novac. Upali su mu u kuću dok je spavao, ali se starac probudio i počeo da zapomaže.

- Demirović ga je najpre izudarao, a potom ugušio jastukom - tvrdio je Damir H. na saslušanju. Policija je ubrzo raspisala poternicu za drugim Srbinom, za kojeg se verovalo da se nakon zločina vratio u domovinu. Ključnu ulogu su, međutim, odigrali srpski mediji koji su objavili priču o zločinu i hapšenju Damira H. Posle nekoliko dana, srpska policija dobila je anonimnu dojavu koja ih dovodi na prag porodice Demirović u Kuršumliji. Hapšenje Demirovića šokiralo je čitavu Srbiju, a najviše njegovu porodicu i nevenčanu suprugu Ljiljanu Jeftović, sa kojom ima tri sina, od šest, devet i 13 godina. Niko od njih nije znao da je Živorad pre dve decenije počinio zločin.

Tokom suđenja Damiru H. u Švajcarskoj, odbrana je insistirala da starac nije ubijen s predumišljajem, već slučajno jer se probudio tokom pljačke i pokušao da dozove pomoć. Švajcarsko tužilaštvo, međutim, to nije smatralo olakšavajućom okolnošću, već je tražilo kaznu od 15 godina zatvora. Konačnom presudom Damir H. je osuđen na osam godina zatvora zbog saučesništva, dok se Živoradu Demiroviću sudi u Srbiji zbog teškog ubistva.

Ljiljana  Jeftović

Ljiljana Jeftović

„Ni u ludilu nisam mislila da je ubica“
Nevenčana supruga Živorada Demirovića izjavila je za medije nakon hapšenja da „ni u ludilu nije mogla da pomisli da je on ubica“.


- Sedam godina smo se zabavljali, a od 2000. živimo zajedno. Živorad je suprug i otac za primer - govorila je tada Ljiljana Jeftović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP