Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BRUKA

Šef SNS u Prokuplju pretio novinarki!?

Autor: Lj. Mitić | 13.05.2013 - 12:49:00h | Komentara: 1

Novinarka iz Prokuplja Biljana Roganović dobila je preteći sms sa broja telefona koji koristi predsednik OO Srpske napredne stranke Darko Laketić, u kojoj se između ostalog kaže „da zaobilazi SNS njega i njegove ljude u širokom luku“ kao i da joj niko ne može pomoći ako nastavi da „brlja“ kao do sada“. Poruka je poslata nešto pre 23 sata, a novinarka je već sutradan podnela prijavu policiji protiv NN lica.

Darko Laketić

Darko Laketić

- Ja sam otišla u policiju i podnela prijavu protiv N.N. lica. Smatram da je ovo klasična vrsta pritiska na novinare lokalnih medija, ali i dopisnike dnevnih listova koji izveštavaju iz Toplice. Čekam odgovor nadležnih da utvrde ko je to uradio. Na konferenciji za novinare SNS predsednik Laketić je nastavio da iznosi neproverene informacije i optužio da sam i ja možda deo zavere protiv SNS i kampanje koja se predhodnih mesec dana navodno vodi protiv njega i njegove stranke. Na taj način je uputio još jednu pretnju novinarima, da u stvari ne pišu ništa negativno o toj stranci – kaže Biljana Roganović.

Biljana Roganović

Biljana Roganović

S druge strane, Darko Laketić predsednik OO SNS kaže da je i on podneo krivičnu prijavu protiv Biljane Roganović zbog navodnog lažnog prijavljivanja i da je izrevoltiran činjenicom da je tužilaštvo ekspresno reagovalo nakon što je novinarka prijavila, a da to nije slučaj u prijavama koje naprednjaci podnose.

Laketić tvrdi da ima listing u kome nema evidentirano da je sa njegovog broja poslata poruka. U policiji potvrđuju da su primili prijavu novinarke iz Prokuplja i da su slučaj predali Tužilaštvu koje je dalo nalog i oni postupaju po tom predmetu. Upućeni u visokotehnološki kriminal kažu da je izjava Laketića da sa njegovog telefona nije poslata poruka malo verovatna, ali moguća.

Lj. Mitić
Poslednji komentari
  • goca Vreme: 14.05.2013 00:27h

    birali ste, gledajte

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP