Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BIVŠI FUNKCIONER MUP-A OPTUŽUJE:

Šefovi policije ometali istragu ubistva Velibora Dunjića?

Autor: Politika | 14.01.2015 - 11:35:00h | Komentara: 0

Bivši načelnik odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata optužuje pretpostavljene da su ga ostavili bez ekipe za rad na terenu, a potom i smenili.

Velibor Dunjić

Velibor Dunjić je ubijen u maju prošle godine | Foto: Marko Metlaš

Vrh beogradske policije učestvovao je u maju prošle godine u ometanju istrage ubistva Velibora Dunjića, jednog od vođa navijača Crvene zvezde ispred splava "Džimis", tvrdi za "Politiku" Vlastimir Vulikić, u to vreme načelnik Trećeg odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u beogradskoj policiji.

On je optužio Nebojšu Markovića, tadašnjeg načelnika beogradske Uprave kriminalističke policije, da je nekoliko sati posle ubistva povukao ekipu za posmatranje i praćenje na terenu.
Ova ekipa je, smatra Vulikić, trebalo inspektorima Trećeg odeljenja da pomogne u pronalaženju glavnog dokaza i osumnjičenog za ubistvo.

Ekipa je povučena sa terena pet minuta pošto je Vulikić, kako tvrdi, obavestio Markovića da su oni zabeležili da se sa osobom za koju se veruje da je vlasnik splava "Džimis" u poznatom beogradskom restoranu sastao jedan od šefova beogradske policije.

Sagovornik "Politike" je naveo da ne može javno da kaže njegovo ime, već će to reći u okviru istrage tužiocu koji bude radio na ovom slučaju.

Marković je juče negirao ove optužbe uz napomenu da nema pojma o čemu novinari "Politike" govore i da je za slučaj nadležno tužilaštvo.

Vulikiću je, tvrdi on, 20 dana posle ubistva, savetovano da ode na godišnji odmor, a po povratku ga je sačekalo rešenje o smeni sa mesta načelnika Trećeg odeljenja na čijem je čelu bio godinu dana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP