Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OGORČENI NA PRAVOSUĐE, TRAŽE POMOĆ OD VLADE

Selo piše peticiju da progna nasilnika!

Autor: Suzana Božinović | 03.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 11

Zaječarska policija je u proteklih nekoliko godina protiv N. V. (24) iz zaječarskog sela Grljan podnela 22 prijave - tri krivične prijave za razbojništvo, jednu za krađu, jednu za pokušaj ubistva, dve za nanošenje lakih povreda, jednu za nanošenje teške povrede, tri za nasilničko ponašanje, jednu za izazivanje verske mržnje, 10 prekršajnih prijava, od čega devet zbog tuče, a jednu jer je prekršio Zakon o oružju i municiji!

Pretučeni M. S. (20)

Pretučeni M. S. (20)

Uprkos tome, N. V. se nalazi na slobodi! Meštani kažu da i pored svih prijava nastavlja sa maltretiranjem ljudi, zbog čega su pisali peticiju da ga prognaju!


- U Osnovnom sudu u Zaječaru vodi se nekoliko procesa protiv N. V., ali nijedan nije pravno okončan. U Višem sudu je osuđen na tri godine zatvora zbog ubistva u pokušaju, jer je jednog mladića ubo nožem u stomak. Žalio se na tu presudu i ona nije pravnosnažna - saznajemo od nadležnih.


Jedna majka iz tog sela, čiji je sin pretučen, pisala je kancelariji Aleksandra Vučića, Udruženju za zaštitu ljudskih prava, i pokrenula je peticiju, koju će poslati Vladi, da se ovom mladiću stane na put. Za samo jedno pre podne peticiju je potpisalo 78 meštana. Njen povod je bio taj što je N. V. pretukao njenog sina M. S.(20), a sada celoj porodici upućuje pretnje i oni žive u strahu.

- Celo selo drhti od njega! Država treba da ga progna daleko od nas! On bije ljude bez razloga. Mog sina je krvnički pretukao kada je izlazio iz kafića. N. V. ga je najpre udario ogromnom pikslom u glavu, a kada je pao, nastavio je da ga udara drvenim naslonom od klupe, da ga šutira, vređa... Moj sin se čudom spasao! Zbog smrskane jagodične kosti doživotno mu je oslabljen vid na levo oko! - kaže ova žena, i navodi da joj je oko 50 meštana otvoreno kazalo da se boji da potpiše peticiju, jer strahuju da će ih N. V. ubiti.

Žrtve izubija, pa im se pomokri u usta!
Majka koja je pokrenula peticiju, razgovarala je, kaže, sa nekoliko majki čiji su sinovi pretučeni. Saznala je da se N. V. iživljava nad svojim žrtvama.


- Svi pričaju, ali ja to lično nisam videla. On bije sve dok žrtva ne padne na put, a onda šutira i pljuje. Krajnje zadovoljstvo mu je da se polusvesnoj žrtvi pomokri u usta! - ogorčena je ova žena.

Poslednji komentari
  • zeljko Vreme: 03.10.2014 08:05h

    pa ubite ga sami,kad nema zakon ko da primeni,dok ne napravi vece zlo i ne daj Boze ubije nekog ili nekoliko.

  • Potocari Vreme: 03.10.2014 08:59h

    Proteraj te ga u Novi Pazar u naselje potok mi cemo ga smirit za secundu :)

  • Mirko Vreme: 03.10.2014 09:06h

    U mom selu takvog obicno pronadju negde ujutru, ispod mosta u nekom kanalu i slicno.

  • Alicante Vreme: 03.10.2014 10:20h

    Pozovite u pomoc nisku zandarmeriju,blizu su vam ,a i vole da bilu .Pa kada izlome tog ludaka nece mu biti jasno sta ga je snaslo.Drzava ce reagovati tek kada ubije nekoga,a i tada ce dobiti blagu kaznu .Slusam juce ovaj monstrum sto je silovao pa ubio devojcicu od 14 god vec je lezao zbog ubistva samo 7 godina.Pa gde to ima???Ovde se manje dobija za ubistvo nego za kradju.

  • Ogorcena Vreme: 03.10.2014 10:22h

    I mi se pitamo otkud tolikog nasilja! Problem je u pravosudju i naravno u nasem Zakonu! Tragedija je u tome Zeljko,da ga sami ubiju,tad bi odmah bili uhapseni i dobro robijali!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP