Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRIBUNAL NAREDIO POVRATAK ŠEŠELJA DO 26. MAJA

Šešelj: Neću se predati!

Autor: Alo.rs | 22.05.2015 - 14:06:00h | Komentara: 5

Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku po kojoj lider radikala Vojislav Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja. Vojislav Šešelj za Alo! kaže da je danas obavešten o ovoj odluci, kao i da se sigurno dobrovoljno neće predati.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: Nenad Mihajlović

Žalbeno veće Haškog tribunala izdalo je nalog da Vojislav Šešelj do 26. maja bude vraćen u pritvorsku jedinicu, rekao je potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić.

Vojislav Šešelj za Alo! kaže da je danas obavešten o odluci žalbenog veća, da se ovaj dokument upravo prevodi.

On takođe napominje da se neće dobrovoljno vratiti u pritvor.

- Ja sigurno neću dobrovoljno predati, ali neću ni bežati. Ako pokrenu onaj postupak za "isporuku", braniću se tokom tog postupka, rekao je Šešelj.

- Ovo je dokaz pravnog voluntarizma koji Hag demonstrira već duže vreme, posebno u ovom predmetu. Mi još ništa zvanično nismo dobili, a kada dobijemo dokument Vlada će doneti odgovarajuće odluke, rekao je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hašim tribunalom Rasim Ljajić za Alo!.

U Hagu nema potvrde o nalogu za povratak Šešelja

Služba za saradnju sa medijima Haškog tribunala nije mogla danas da potvrdi informaciju da je Žalbeno veće tog suda donelo bilo kakvu odluku u vezi sa Vojislavom Šešeljem i njegovom povratku u pritvorsku jedinicu tribunala.


- Mi nemamo nikakvih informacija o bilo kakvoj novoj odluci sudskih veća u predmetu Šešelj. Ukoliko dobijemo bilo kakve informacije - svakako ćemo vam ih proslediti, navodi se u pisanoj informaciji Službe za saradnju sa medijima Haškog tribunala dostavljenoj Tanjugu.


Ni srpsko Ministarstvo pravde nije dobilo nikakav dopis koji bi se ticao Šešelja i njegovoog eventualnog povratka u Hag.

Podsetimo, Sudsko veće Haškog tribunala donelo je 6. novembra 2014. godine odluku da Vojislav Šešelj, posle 11 i po godina pritvora, zbog teškog zdravstvenog stanja, bude pušten na privremenu slobodu.


Međutim, Žalbeno veće je 30. marta Pretresnom veću naložilo da hitno opozove odluku od 6. novembra 2014. godine o privremenom puštanju na slobodu lidera SRS i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu Tribunala u Sheveningenu.

Pretresno veće nije postupilo po nalogu Žalbenog veća, već je 10. aprila od lekarskog tima koji Šešelja leči u Srbiji, zatražilo dokumentaciju o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju.

Međutim, Šešelj je odbio da tu dokumentaciju dostavi sudu.

Haško tužilaštvo je potom 14. aprila Žalbenom veću uputilo zahtev da naloži Pretresnom veću da Šešelju hitno naloži da se vrati u pritvorsku jedinicu Tribunala u Sheveningenu, a Šešelju je sada pružena mogućnost da se o tom zahtevu izjasni.
Poslednji komentari
  • seselj za precednika Vreme: 22.05.2015 14:28h

    Nego jeste videli kako su Dacic i Olivera Kovacevic sinoc na RTS napali prof.Antica .Sreca te Draza nije imao njih za sudije. Ono je strasno, pozoves coveka da ti gostuje u emisiju i ne das mu recenici da sastavi.

  • walter Vreme: 22.05.2015 20:02h

    Vracajte ovo zlo u HAG sta cekate cokoladu!!!

  • dejan Vreme: 22.05.2015 22:25h

    I ne treba da se predajes,ko jos priznaje taj sud i ko su oni da samo nama sude!?Kad vidimo u Hagu Olbrajt,Klintona i ostale,tad cemo ga priznati...

  • Stefan Valjevo Vreme: 22.05.2015 23:57h

    @walter Idi ti u Hag malo 12 godina i piši nam. Moja životna želja je da vidim raspad EU jugoslovenskim scenariom. Ako umrem pre tog veličanstvenog dogadjaja, vratiću se ili iz raja ili iz pakla da prisustvujem tom veličanstvenom dogadjaju. :)

  • LenaR Vreme: 23.05.2015 17:42h

    Slavicu taj dan kad te vrate u Hag... Tamo ti je i mjesto i nigdje drugo...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP