Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RAŽNATOVIĆ UBIJEN ZBOG SARADNJE S HAŠKIM TRIBUNALOM

Šešelj otkrio dil Arkana sa Hagom?

Autor: B. Jelovac | 02.04.2014 - 15:50:00h | Komentara: 6

Dva svedoka koji su progovorili o političkoj pozadini ubistva Željka Ražnatovića Arkana (48), komandanta Srpske dobrovoljačke garde, i koji su kao nalogodavca označili pokojnog predsednika Slobodana Miloševića navodeći da je motiv bio njegov strah da bi Arkan mogao da se nagodi s Hagom, po svemu sudeći upućene nisu mnogo iznenadili svojim tvrdnjama. Naši sagovornici podsećaju na to da je još Vojislav Šešelj na svom suđenju u Hagu tražio od tužilaštva da mu se dostave spisi o pregovorima Tribunala s Arkanom iz 1999. godine u kojem je ugovarana nagodba.

Željko Ražnatović Arkan

Željko Ražnatović Arkan

 

Komandantu „tigrova” nudili
oslobađanje od krivične odgovornosti ukoliko svedoči
protiv Miloševića!?

- O tome da je Ražnatović tajno stupio u kontakt sa Haškim tribunalom i dao neki iskaz se odavno govorilo i to je očigledno. Ukoliko su ga spremali za svedoka saradnika, onda je logično da njegova likvidacija ima veze s tim. Arkana su usred bela dana i mogli ubiti samo oni koji su ga stvorili. Šešelj je svojevremeno i odbijao da primi jedan deo optužnice zbog tačke koja se zasnivala na iskazu zaštićenog svedoka jer je sumnjao da se radi o Arkanu. O njegovoj saradnji s Hagom sam zapravo i sam prvi put čitao u knjizi šefa crnogorske službe bezbednosti Vladimira Kekovića, za koga je Šešelj tvrdio da je regrutovao Arkana - kaže za „Alo!“ novinar Milomir Marić, koji priprema dokumentarac o Arkanu i koji napominje da ne treba zaboraviti i da je upravo Milošević još 1996. godine izručio Hagu prvog Srbina, Dražena Erdemovića, uprkos brojnim predrasudama. Sam Keković kaže da je upravo u knjigama demantovao da je angažovao Arkana za DB, ali i navodi da govoreći o njemu kao svedoku u Hagu „nije otkrio nikakvu toplu vodu“.

Kad se vrati iz Haga,  pravo na ručak u  Skupštinu:  Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: A. Anđić

Slobodan Milošević

Slobodan Milošević

 

Ceca: Čekam zvanične institucije
Pevačica Svetlana Ražnatović, Arkanova udovica, koja nije davala izjave povodom novih detalja u istrazi, juče se oglasila na Tviteru:
„Na novinske napise o ubistvu mog supruga imaću komentar tek kada i zvanične institucije potvrde tu priču“, napisala je pevačica.

- Šešelj je u junu 2010. insistirao da mu tužilaštvo dostavi podatke o pregovorima s Arkanom iz 1999, po kojima je trebalo da bude oslobođen krivične odgovornosti ukoliko svedoči. Tu je naveo i da je na volšeban način došao do dokumenta srpskog DB-a iz kojeg se vidi da sam ga ja navodno vrbovao i da se stavio u funkciju protiv Srbije - objašnjava Keković.

Zanimljivo je, međutim, da je sam tadašnji zamenik tužioca Matijas Markusen naveo da nema takvu dokumentaciju, ali i da ne može da otkrije da li je takvih pregovora bilo u predistražnoj fazi. U istrazi su prikupljeni i dokumenti o Arkanovim susretima sa izvesnim zapadnim zvaničnikom, a zanimljivo je i da je pre samo dva meseca domaćim istražnim organima iz Haga ustupljena dokumentacija koja se odnosi na Arkana. Osim da je reč o dve osobe koje se nalaze iza rešetaka, od kojih je jedna iz kriminalnog miljea, a druga iz bivših bezbednosnih struktura, koje su progovorile o ulozi Miloševića, ni danas nije poznato više. Veruje se da bi ovakvim informacijama mogli da raspolažu bivši komadant JSO Milorad Ulemek Legija i bivši šef DB-a Radomir Marković, kao i funkcioneri DB-a Ratko Romić i Milan Radonjić, uhapšeni početkom ove godine zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Svetlana Ražantović

Svetlana Ražantović | Foto: Emil Čonkić

- Jasno je da nema političke likvidacije koju nije naručio šef države, a to je bio Milošević, kao što je jasno da on nikoga nije ubio. Ali, on je stajao na čelu zla... Moraju se aktivno kazniti svi oni koji su aktivno učestvovali u pripremama i izvršavanju tih ubistava. Ako se ovo izvrgne u nagrađivanje nekih zločinaca, na primer da im se skrate kazne, dobiju benefite ili ne daj bože da Legija, koji, kao, sada svedoči koga je ubio, bude ponovo proglašen za oslobodioca, to bi bila katastrofa i ja ću se tome oštro suprotstaviti - rekao je juče lider SPO Vuk Drašković.

Vojin Ražnatović: Otac nije sarađivao sa Zapadom

Vojin Ražnatović nesreća

Vojin Ražnatović 

Vojin Ražanatović (30), Arkanov sin iz prvog braka, koji je svojevremeno u intervju za „Alo!“ kao nalogodavca očevog ubistva označio Miloševićevog sina Marka i Radomira Markovića kao organizatora, juče je oštro demantovao da je Arkan ubijen zato što je trebalo da svedoči u Haškom tribunalu protiv Miloševića. Takođe odbacuje navode da je Arkan održavao kontakte sa zapadnim obaveštajnim službama.

Vojin Ražnatović nesreća

Vojin Ražnatović sa ocem

- Nekoliko nedelja pre izlaska knjige o mom ocu, neko pušta lažne informacije. Šire lažne informacije jer se plaše knjige i ne znaju koliko tačno znam, pa moraju da se zaštite i da mi ruše kredibilitet - kaže Arkanov sin, koji živi u Americi.

Poslednji komentari
  • Pobeda Vreme: 02.04.2014 18:44h

    Bravo VOJINE, samo hrabro!!

  • slobodan Vreme: 02.04.2014 21:09h

    Dražen Erdemović je Hrvat, a ne Srbin !

  • jocaaa Vreme: 02.04.2014 22:27h

    ja sad ne mogu da se setim gde sam citao interviju u kome vojin kaze da je bio sa ocem u kolima kad je ovaj dobio poziv ne secam se od koga i nesto je psovao...u smislu da mu nude da predje na stranu opozicije..sto je on odbio...to jedno..drugo..jel vi mislite da je nasa db imala vecu moc na teritoriji srbije od stranih sluzbi???jel mislite da bi oni dozvolili da im neko ispred nosa ubije kljucnog svedoka???

  • seks-na-eks Vreme: 03.04.2014 08:35h

    Da li je Arkanu 'patriotizam' bio sam maska (i zaštita!) za mnoge mafijske poslove kojima se bavio u cilju ličnog bogaćenja?

  • Xfiles Vreme: 03.04.2014 11:19h

    ''Takođe odbacuje navode da je Arkan održavao kontakte sa zapadnim obaveštajnim službama.'' ''.....kaže Arkanov sin, koji živi u Americi.''. I sva zvucna nemacka prezimena iz Hitlerove prve postave zive u SAD. Samo kazem. :D

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP