Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOKTORI I POLICIJA PLAKALI

Šestomesečna beba seksualno zlostavljana i lomljene joj kosti

Autor: G.J. | 02.11.2014 - 16:45:00h | Komentara: 17

Šestomesečna muška beba iz Slatine kod Jagodine primljena je u petak u jagodinsku bolnicu sa znacima lomljenja kostiju, prebijanja i seksualnog zlostavljanja, kaže izvor "Alo!".

Pucnjava u centru vojvojanske prestonice

Lekari, policija i socijalni radnici plakali kada su konstatovali da beba ima prelomom desne ruke i da je koleno leve noge isčašeno, svuda po glavi, licu, vratu i telu su krvni podlivi i hematomi, kao i hemtomi i podlivi na preponama mališana što može da govori o nekoj vrsti seksulanog zlostavljanja.
Majka (17) i otac (47) su se branili rečima da je beba sama pala i zadobila povrede ruke i po telu.

- Dete je pretučeno, prebijano i lomljeno po celom telu. Sumnja se da je majka zlostavljala bebu, jer je lekarima pričala da ga je tukla kada plače. Beba i majka smešteni u bolnicu, ali dete je odvojeno o majke u drugu prostoriju. Lekari, socijlani radnici i policija su plakali i povraćali kada su slušali majčine izgovore,a mnogo ih je uznemirala njena ravnodušnsot prema detetu i odsustvo emocija, priča izvor "Alo!".

Pre dva meseca beba je bila u bolnici zbog preloma butne kosti i to je bilo sumnjivo lekarima i ukazalo na zlostavljanje jer se roditelji uzastopno pojavljuju sa sličnim provredama bebe. Postoji sumnja da je bebin život ugrožen i da su nebrigom nanete povrede.

- Majka je bila pod starateljstvom Centra za socijalni rad u Varvarinu. Oni su dali saglasnost za brak iako je maloletna. Majka je sniženeog intelekutalnog i psihološkog kapaciteta, odnosno nema roditeljske potencijale da brine o detetu. Zbog toga su bebi dovedeni život i bezbednost u opasnost, priča izvor Blic i dodaje da postoje dve mogućnosti, ukoliko nije bilo zlostavljanja, da se nađe staralac majci i detetu u okviru prorodice ili će dete biti izmešteno iz porodice.


Policija je radi na utvrđivanju okolnosti pod koima je beba zadobila povrede i događaju obavestila Više tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad.
 

Lekari se bore za život šestomesečne bebe u Jagodini

U Opštoj bolnici u Jagodini je potvrđeno da je u tu ustanovu dopremljena šestomesečna muška beba sa teškim povredama.

Direktor dr Darko Miletić rekao je da beba iz sela Slatina kod Jagodine ima prelom desne podlaktice i dosta hematoma po celom telu. "Majka deteta (17) tvrdi da su povrede nastale od pada detete. Mi nemamo nikakve anamnestičke podatke o tome, ali toliko povreda ne može da se desi padom", rekao je Miletić.

"S obzirom da je to dete bilo povređeno i pre mesec-dva, kada je imalo prelom butne kosti, to izaziva sumnju kod nas, jer tako nešto se ne dešava slučajno. Najblaže rečeno, o detetu se ne vodi računa kako treba", rekao je direktor Opšte bolnice u Jagodini.

On je najavio da će sutra na jutarnjem sastanku formirati konzilijum lekara da se "nešto definiše i oko detete i oko majke", koja je takođe u bolnici, navodeći da u ovom trenutku "ne možemo tvrditi 100 odsto da je dete zlostavljano". "Obavljen je psihijatrijski pregled majke i psihijatri su predložili, s obzirom da je ponašanje majke i u bolnici takvo, da se i nad njoma i nad detetom bdije 24 sata. Majka se protivi takvom nadzoru, a nama je teško, katastrofalno, raditi bilo šta protiv njene volje", rekao je Miletić.

"Ne polazim od solucije da je neko bolestan i zlostavlja dete, ali morate da razmišljate i na tu temu. Nezahvalno je tvrditi da je neko zlostavljanjem naneo te povrede. Međutim, jednostavno, mnogo je tu slučajnosti, a sa druge stane porodica ne sarađuje sa nama. Preduzeli smo i poduzimamo sve mere da se dete spasi", napomenuo je Miletić.

Poslednji komentari
  • Mikica Vreme: 02.11.2014 17:29h

    STRASNO!!!! ODUZETI TO NEDUZNO BICE OD SKOTOVA I ZBRINUTI GA ZAUVEK STO DALJE OD NJIH A NJIH NARAVNO U ZATVOR DO KRAJA ZIVOTA JER IM NIJE PRVI PUT DA SE IZIVLJAVAJU NA TAKO MALOJ BEBI... STRASNO,NEMAM RECI!!!

  • iva Vreme: 02.11.2014 17:40h

    Jadno dete! Zasto ja kazem da treba uvesti komisiju za procenjivanje sposobnosti odredjenih osoba za radjanje i brigu o detetu..nije svako sposoban za to. I nije mi jasno zasto ne objavljujete moje komentare? Pozdrav redakciji ALO.

  • dada Vreme: 02.11.2014 17:40h

    ma dete sto dalje od majke,da se dete spasio.Opet ce ona to da uradi.

  • Jo Vreme: 02.11.2014 17:42h

    tugaaaa, jao strasno.Zgromila bih ovu "majku".

  • Ja Vreme: 02.11.2014 17:45h

    Boze koja tuga!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP