Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOLIJALI

Šestoro uhapšeno zbog malverzacija

Autor: B. Jelovac | 02.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Beogradska policija juče je u dve odvojene akcije uhapsila Dragana Marjanovića (56), bivšeg direktora Unije poslodavaca Srbije, koji se tereti da je oštetio Uniju za 2,19 miliona dinara, kao i pet osoba koje su mahinacijama u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, prilikom izvođenja radova na Interceptoru – tunel Višnjica, nelegalno “profitirale” za oko 1,02 milijarde dinara.

Hapšenje

Hapšenje | Foto: Robert Getel

- Marjanović se sumnjiči da je od marta do kraja oktobra 2012. godine kao ovlašćeno lice u Uniji za raspolaganje novčanim sredstvima u više navrata podizao novac sa poslovnih računa i trošio ga za svoje lične potrebe, pri tom ga i ne pravdajući knjigovodstveno. Za sebe je zadržao oko 1,63 miliona dinara, dok je sa računa Unije isplatio i 557.664 dinara Urošu Komadiniću, vlasniku radnje “PV konsalting”, navodno na ime konultantskih usluga koje nisu ni izvršene - kaže naš izvor.


Policija je juče uhapsila i Milutina Đajića (69), predsednika komisije Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i članove, Natašu Kostić (46) i Čedu Vidačića (64), kao i direktora firme “Hidrotehnike-Hidroenergetike” Dragišu Vučkovića (62) i direktora firme “Ferbilda” Radula Đokovića (56).

- Đajić je zajedno sa članovima komisije 2006. prilikom otvaranja ponuda za radove na Interceptoru – tunel Višnjica, namestio posao “Hidrotehnici” čime je za 1,02 milijarde dinara oštetio Grad Beograda - navodi naš izvor. Iako to nije bio predmet sadašnje istrage, “Hidrotehnika” je sam tunel Višnjica na kraju završila, ne za dogovorene dve, nego za sedam godina, za šta nije plaćala ni penale Direkciji.
Poslednji komentari
  • mila Vreme: 02.07.2014 13:27h

    Ni sankcije nas nisu toliko ojadile,koliko ovi naši domaći lopovi od razno raznih direktora.

  • zeljko Vreme: 03.07.2014 08:51h

    Zasto se niko nije seto radnika kojima nisu isplacene dividende od 2004 godine i zasto svi ti ljudi jos uvek sede u ad firmama koje su "dovedene do stecaja" . E pa mile to nece moci !!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP