Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORODIČAN BIZNIS

Sestra, brat i baba upali u šaht da zarade novac!

Autor: 24sata.sr | 08.11.2013 - 11:54:00h | Komentara: 1

Kako bi dopunili kućni budžet pojedini Novosađani se ne libe da se sami povrede, upadnu u šaht ili isprovociraju ujed psa, a sve kako bi naplatili odštetu od grada. Porodici sa novosadskog naselja Klisa upadanje tri člana familije u isti slivnik u kratkom roku donelo je “zaradu” od 300.000 dinara.

Koriste šahtove da zarade

Koriste šahtove da zarade - ilustracija | Foto: Zoran Ilić

 

U šaht je navodno prvo upala maloletna devojčica, a zatim je u isti šaht upao i njen takođe maloletni brat. Na kraju, ista stvar se dogodila i njihovoj babi, sa kojom stanuju na istoj adresi. Sve troje su, naravno, tužili grad i dobili sudski spor, kao i ukupnu odštetu od oko 300.000 dinara.

Naplaćivali “uslužno” ujedanje pasa

U ovome su išli toliko daleko da je grupa mladića sa Klise posedovala lobanju mrtvog psa i naplaćivala „uslužno” ujedanje svakom ko je hteo na ovaj način da prevari grad. Ugrizi pasa su se lažirali i bodenjem šestarom po rukama ili nogama, kojim bi se lažirale povrede slične ugrizu.

Njihove tužbe su samo tri od ukupno 226, koliko ih se trenutno vodi protiv novosadskog JKP „Vodovod i kanalizacija”.
- Ukupno imamo 226 tužbi za naknadu štete, materijalne i nematerijalne, a svaka je vezana za upadanje u šahtove i slivnike za kanalizaciju. U ovom momentu, kad bismo izgubili sve sporove, platili bismo oko 70 miliona dinara i to bez zatezne zakonske kamate i sudskih troškova - kažu u “Vodovodu”, gde ističu da su do sada na tužbe već isplatili više od četiri miliona dinara.
Mada su u većini slučajava zaista u pitanju nesreće, činjenica je da su pojedinci uvideli da na ovaj način mogu da zarade.
- Tužbe ovakve prirode se dobijaju u više od 90 odsto slučajeva, tako da je novac za odštetu praktično zagarantovan - kaže “poznavalac prilika”, koji je i sam na ovaj način naplatio odštetu od grada.
Pored upadanja u šahtove, Novosađani su jedno vreme masovno lažirali i ujede pasa lutalica da bi naplatili odštetu od JKP „Čistoća”. Nakon što se pročulo za ove prevare, pooštrena su medicinska veštačenja ujeda pasa, kao i kontrola sudskih veštaka.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 09.11.2013 00:49h

    javna tajna

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP