Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAVRŠNE REČI KOŠARKAŠU U PETAK

Sestra se pojavila sa likom Nevene na leđima!

Autor: D. Ćuruvija | 15.07.2014 - 15:21:00h | Komentara: 1

Završne reči košarkašu Kimaniju Frendu, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće, u kojoj je 2. novembra 2012. godine poginula Nevena Dragutinović (29), devojka Nevena Živančevića, pevača grupe In Vivo, zakazane su za petak, u 8.30, u Višem sudu u Beogradu, pred većem sudije Slavice Nikolić.

Kimani Frend suđenje

Kimani Frend pred današnje suđenje  | Foto: Dimitrije Goll

Nakon toga košarkašu bi uskoro trebalo da bude izrečena provostepena presuda.


Na današnjem suđenju svedočio je policajac Filip Bojović, koji je vršio uviđaj posle nesreće, a on je istakao da je kritične večeri kolovoz bio više suv nego mokar. On je rekao da je Kimani prošao kroz trepćuće žuto svetlo.
Svedok Filip Bojović je takođe rekao da nije bilo vode na mestu tragičnog događa u Francuskoj ulici u Beogradu.

Jovana Dragutinović, sestra stradale devojke, izjavila je danas u svom svedočenju da se seća da je na dan pogibije njene sestre bilo suvo vreme i da su čak tada prilikom izlaska obukle laganiju odeću.

Nevena Dragutinović

Nevena Dragutinović

- Bilo je lepo vreme, sećam se da sam tog dana šetala psa. Kada sam ulazila u taksi, takođe je bilo lepo vreme ali ne znam šta se kasnije desilo jer sam htela da vidim sestru  – rekla je Jovana Dragutinović koja je rekla da se pridružuje krivičnom gonjenju Kimanija Frenda. Njen advokat Dejan Ćasić je zamolio sudiju da ona nakon svedočenja izađe i istakao da svaki pretres predstavlja za nju veliki stres.


Ona se danas u Palati pravde pojavila u majici koja je na njenim leđima otkrivala tetovažu lika njene sestre na kojoj piše "Živi svoj život", na engleskom jeziku.

Kimani Frend suđenje

Foto: Dimitrije Goll

Kimanijev advokat Jugoslav Tintor je tvrdio na suđenju da je u večeri nesreće bio mokar kolovoz kao i da su viđeni tragovi vode na fotografijama nesreće. On je sudu dostavio dopis za koji je rekao da je izvod iz kaznene evidencije za Kimanija, a iz kojeg se vidi, kako je naveo, da on nije krivično kažnjavan na Jamajci. On je tražio da se sasluša istražni sudija i zamenik tužioca koji su vršili uviđaj i novo veštačenje, ali je sudija Slavica Nikolić odbila njegove predloge kao neosnovane. Sudija je izjavila da nema potrebe za novim veštačenjem jer je saobraćajni veštak Kosta Grubor dao dovoljno jasan nalaz na osnovu kojeg se može utvrditi jasno činjenično stanje.

Takođe, danas u sudnici je odgledan snimak sa uviđaja nesreće na kojem se vidi i telo mrtve devojke koje je, prema iskazu veštaka Koste Grubora na prethodnom suđenju, odletelo čak 21 metar nakon udarca!
Kimani Frend je u sud došao iz kućnog pritvora sa nanogvicom na nozi, a za Alo rs. je rekao da radi vežbe za kičmu sa kojom ima probleme još od boravka u zatvoru. Primetno je bilo da se košarkaš tokom višemesečnog boravka u kućnom pritvoru ugojio. Tokom tročasovnog suđenja se vrpoljio na stolici, a kada je prikazan snimak tragedije nijednim gestom pokazao kako se oseća. Frendu se celo suđenje prevodilo na engleski i u sudnici je stalno bio prisutan sudski prevodilac.
Inače, on se tokom boravka u zatvoru žalio da mu boravak u ćeliji stvara velike probleme sa kičmom.
Poslednji komentari
  • top Vreme: 16.07.2014 14:38h

    Da se to desilo nasem coveku u njegovoj zemlji nebi ni imao kom da kaze kako mu je bilo neudobno u celiji,jer nebi vise video ni Sunca a kmo li advokate...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP