Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DRAMA

Sestrici čekićem razbio glavu dok je bila na noši!

Autor: S. Božinović - E. Sadiku | 26.10.2012 - 07:15:00h | Komentara: 3

Devojčica iz Bora Katarina V., stara 18 meseci, sedela je na noši kada je njen trogodišnji brat, igrajući se, dohvatio čekić sa stola, zamahnuo i udario sestricu u glavu. Devojčica je vrišteći pala sa noše, a majka, koja je na trenutak ostavila decu i otišla do kupatila, pritrčala je, unezvereno podigla ćerku i noseći dete u naručju otrčala do bolnice. Drama se odigrala prekjuče ujutru.

Devojčica Katarina se oporavlja pod budnim okom osoblja u Tiršovoj

Devojčica Katarina se oporavlja pod budnim okom osoblja u Tiršovoj | Foto: Rajko Ristić

- Devojčica je zadobila prelom temene kosti lobanje, praćene otokom mozga. Majka je dete donela na odeljenje pedijatrije, odakle su sanitetskim vozilom prebačene na odeljenje dečje hirurgije. Dečji hirurg je pregledao devojčicu i sanirao ranu i uputio je na odeljenje neurohirurgije - saznajemo od medicinskog osoblja borske bolnice. Međutim, majka nije poslušala nalog lekara, već je dete odnela kući. Stavila je devojčicu da spava, ali se ona probudila oko 15 sati i počela da povraća. Imala je glavobolju i nesvesticu, pa ju je majka opet odvela u bolnicu.


- Dete je primljeno u prijemno-trijažni blok zbog pospanosti, povraćanja i konvulzija. Konsultovani su neurohirurg, neurolog i pedijatar, nakon čega je urađen skener glave, koji je pokazao da devojčica ima prelom temenih kostiju lobanje, praćenih otokom mozga - rekao je dr Goran Joksimović, načelnik odeljenja hirurgije ZC Bor.

Dr Joksimović je odmah majku i dete uputio, u pratnji anesteziologa, na dalje lečenje na odeljenje neurohirurgije u Tiršovoj u Beogradu.

Zdravstveni centar u Boru

Zdravstveni centar u Boru

U dečjoj bolnici u Tiršovoj saznajemo da se malena Katarina V. nalazi u stabilnom stanju i da je van životne opasnosti. Ona je smeštena na četvrtom spratu na odeljenju neurohirugije i njeni roditelji se ne odvajaju od nje. U želji da razgovaramo s roditeljima, posetili smo bolnicu i na odeljenju videli devojčicu sa zavojima oko glave dok majka bdi nad njom. Lekari su nam rekli da je najvažnije da se dete nalazi van životne opasnosti i da njeni roditelji ne žele da komuniciraju sa medijima.

Siromašna porodica

Porodica devojčice živi u stanu od 56 kvadrata u borskom naselju. Njena porodica je brojna jer majka, osim nje, ima još troje dece, a u stanu je i baka po majci. Oni žive od dodatka za četvrto dete i bakine penzije, koja iznosi 12.000 dinara.

Poslednji komentari
  • Snegi5 Vreme: 26.10.2012 11:01h

    Kakve veze imaju njihova primanja sa tragicnim dogadjajem?

  • bojan Vreme: 27.10.2012 12:03h

    prvo kad sam procitao da je dete uzelo cekih hteo sam da stanem u odbranu majke jer ipak desava se i ne moze uvek da se obrati paznja na sve...ali kad je dete vratila kuci umesto da ostane u bolnici iznervirao sam se

  • bojan Vreme: 27.10.2012 12:04h

    prvo sam hteo da stanem u odbranu majke jer se ipak desavaju nezgode, deca svasta hvataju i svasta moze posluziti kao "oruzje",ali da ona vrati dete koje ima povredu glave kuci umesto da ostane u bolnici,to je neoprostivo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP