Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZLOČIN KAKAV SRBIJA NE PAMTI!

"Silovao sam majku, tako mi došlo!"

Autor: J. Paunović - P. Vujanac - A. Dimitrovska | 29.08.2013 - 12:46:00h | Komentara: 2

- Spavao sam sa svojom majkom. Ne znam zašto. Odjednom mi je samo došlo da imam takav odnos s njom - hladnokrvno je u policiji Vladimir P. (25) priznao da je dva puta silovao svoju majku Stanojku P. (47) u njihovoj porodičnoj kući u selu Dragijevci, u okolini Osečine. Strašan zločin kakav se u Srbiji ne pamti dogodio se tokom vikenda, kada je nesrećna žena došla u policiju i prijavila da je silovana!

- Sin mi je odjednom prišao i napao me. Nisam mogla da se branim! - uznemireno je ispričala Stanojka P., što je prisutne policajce zaprepastilo.

Stanojka pokazuje  krevet gde ju je  sin napastvovao

Stanojka pokazuje krevet gde ju je sin napastvovao | Foto: Predrag Vujanac

 
- „Nemoj da se plašiš, Stanojka, neće se on vratiti kući“, tako su mi rekli u policiji kada su ga odveli. Ali, ne smem da zaspim preko noći, ne smem oka da sklopim od tada, tresem se od straha i dalje, iako znam da je uhapšen - kroz suze priča Stanojka.
Ona dodaje da je sin Vladimir u sobu u kojoj spava došao pre ponoći.
- Osetila sam da je pijan. Do dva sata posle ponoći me je silovao. Borila sam se koliko sam mogla, ali nisam mogla da se odbranim. Bolesna sam, slaba, nisam imala snage, a on je jak. Ujutru je ustao kao da se ništa nije dogodilo i bez reči otišao svojim putem - priča Stanojka.

Kuća u kojoj je pijani  sin silovao ženu koja  ga je rodila

Kuća u kojoj je pijani sin silovao ženu koja ga je rodila | Foto: Predrag Vujanac

Za to vreme, u svojoj sobi je spavao njen mlađi sin (23), koji, kako kaže, ništa nije čuo, da bi mu sledećeg jutra, kada je Vladimir napustio kuću, ispričala šta je doživela od starijeg sina. Stanojka za Vladimira kaže da nikakvu školu nije završio i da je „skoro nepismen“, a da je „za rakiju zarađivao“ nadničenjem u selu. Pre nego što ju je napastvovao, kako navodi, u nekoliko navrata ju je i fizički zlostavljao.
- Stalno je bio pijan. Danju je išao u nadnicu, ali nikada dinar da donese u kuću, za razliku od mlađeg sina, koji mi sve kupuje i nije kao on. Noću je Vladimir išao da luta i da propije šta zaradi preko dana, pa bi se, kada se vrati kući, svađao se i sa mnom i sa Milanom. I njega je tukao i maltretirao. Ja sam mu govorila da prestane da pije, a onda bi me on udarao. Nisam ga prijavljivala, nisam imala para da odem u Osečinu. I ovo sad što me je snašlo sam prijavila tek u utorak, kada sam skupila novac za autobusku kartu da odem u policiju - kroz suze priča nesrećna žena, dodajući da se Vladimir nije lečio od alkohola „niti od čega drugog, a žalio se da ga želudac boli od rakije“.

Porodica se, kako kaže, izdržavala samo od nadnice u selu koju zaradi mlađi sin, koji je takođe neškolovan i bez posla, u nekoliko navrata pomoć su dobijali od Crvenog krsta, ali nisu korisnici socijalne pomoći jer su registrovani kao poljoprivredno domaćinstvo sa više zemlje.
Vladimir Petrović je saslušan kod istražnog sudije Višeg suda u Valjevu, koji mi je zbog krivičnog dela silovanja odredio pritvor do mesec dana. Ginekološkim pregledom koji su obavili lekari valjevske bolnice potvrdđeno je da je nesrećna žena napastvovana.

Rasturena porodica

Kako za „Alo!“ kažu izvori bliski istrazi, reč je o razorenoj porodici koja živi u teškim materijalnim i socijalnim uslovima. Stanojkin suprug Milovan je pre dve godine preminuo tako što se pijan, kako sama potvrđuje, smrzao u snegu nadomak kuće. Pored Vladimira i Milana, Stanojka ima još petoro dece, jedan sin i ćerka već nekoliko godina usvojeni, dve ćerke se trenutno nalaze u hraniteljskim porodicama, a najmlađi od sinova je u domu za nezbrinutu decu u Sremčici.

Najstrašniji incest

Psiholog Aleksandra Janković kaže za „Alo!“ da se u svojoj dugogodišnjoj praksi nije sretala sa situacijama da sin siluje majku.
- Incest je jedan od najosnovnijih tabua, a figura majke ima posebnu dimenziju. Ovaj slučaj obiluje socijalnim, ekonomskim, psihološkim problemima i u takvim slučajevima se granice prihvaćenog ponašanja pomeraju. Takođe, da je njihov slučaj vođen kako treba, odnosno da je postojao stručan nadzor nad takvom porodicom, možda se stvari ne bi odvijale u tom pravcu - objašnjava Jankovićeva.
 
Poslednji komentari
  • Lana Vreme: 29.08.2013 19:35h

    Nista odvratnije nisam dugo procitala.. zivotinja u ljudskom tijelu!!

  • krk pa u brk Vreme: 30.08.2013 10:27h

    cuo sam da u tom selu ima osoba koje prave vestacki alkohol i trpaju svasta u njega i ko popije to NEZNA kuda ide i sta radi i9 najverovatnije ovaj slucaj se desio pod uticajem ovog otrovnog napitka

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP