Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JOŠ DVE DECENIJE ROBIJE ZA ZEMUNCA

Simović osuđen na 20 godina za Vukojevićevo ubistvo!

Autor: DANICA ĆURUVIJA | 17.12.2013 - 09:08:00h | Komentara: 0

Aleksandar Simović, član Zemunskog klana osuđen je jutros u Specijalnom sudu u Beogradu na 20 godina zatvora zbog ubistva svedoka saradnika Zorana Vukojevića- Vuka.

Aleksandar  Simović

Zoran Vukojević Vuk ubijen je metkom iz “magnuma 357”, koji mu je bio prislonjen iza levog uha. Posle je pogođen sa još dva metka, u grudi i vrat. Pored smrtonosnog hica u glavu imao je još osam razderotina na glavi, koje su najverovatnije nastale od udaraca kundakom. Posle smrti, njegovo telo je spaljeno.

Ubistvo ovog svedoka-saradnika dogodilo se  3. juna 2006. godine.

Vukojević je prihvatio da svedoči protiv ostalih pripadnika zemunske grupe što je dovelo do otkrivanja i dokazivanja krivičnih dela koja je vršio "zemunski klan".

Tužilaštvo, je takođe, smatralo da je Aleksandar Simović ubistvo izvršio i iz koristoljublja, jer je hteo da prisvoji deo novca koji se nalazio kod Vukojevića.

Prema optužnici, Aleksandar Simović, koji je kao i njegov stariji brat Miloš, u to vreme bio u bekstvu, zajedno sa Zoranom Povićem Povom i više N. N. lica sačekao je Vukojevića ispred kuće u Zemunu u Ulici Dragana Rakića 16.

Oni su ga savladali, ubacili u kola i odvezli na auto-put Beograd-Šid, gde mu je Aleksandar Simović zadao više udaraca tupim predmetom u glavu, a potom pucao u njega iz magnuma kalibra 357 i pogodio ga u predelu glave, grudi i vrata. Mrtvog Vukojevića je zapalio i njegovo telo ostavio pored puta. Prilikom te otmice i komešanja koje se dešavalo u automobilu Pović je ranjen, ali su ga ostali prevezli u Urgentni centar gde je preminuo.

Simoviću se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja jer je kod njega u stanu nađen revolver "smit end veson", automatska puška sa municijom, ručna bomba, kao i municija za magnum 357 kojim je izvršeno ubistvo Vukojevića.

Optužnica protiv Aleksandra Simovića podignuta 13. januara prošle godine i  na teret mu stavlja krivično delo teško ubistvo.

Aleksandar Simović je uhapšen 25. novembra 2006. godine u stanu u Ulici Milentija Popovića 35 na Novom Beogradu. Sa njim je tada bila supruga Zorana.

Osuđen je na višedecenijske kazne zatvora zbog devet ubistava i tri otmice koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana", kao i zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP