Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZEMUNSKI KLAN JOŠ DUGUJE DRŽAVI MILIONE DINARA

Simovićevu imovinu dali na doboš!

Autor: D. Ćuruvija | 07.09.2013 - 07:10:00h | Komentara: 1

Milorad Ulemek Legija (45), njegovi saborci iz JSO i pripadnici zemunskog klana osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druge zločine i dalje duguju državi na ime sudskih troškova i odštete žrtvama 2,1 milion evra i 5.221.806 dinara. Bivši vođa “crvenih beretki” za tri sudska postupka u kojima je osuđen na po 40 godina zatvora dužan je 1.578.778 dinara, a sud je nedavno opet naložio da mu se zapleni pokretna imovina.

Jedino  Aleksandru Simoviću  speli da popišu imovinu

Jedino Aleksandru Simoviću uspeli da popišu imovinu

Po 350.000 evra sud i dalje potražuje od braće Miloša (33) i Aleksandra Simovića (36), Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala, Sretka Kalinića (39), Dušana Krsmanovića i Milana Jurišića Jureta, zbog čega im i dalje preti plenidba pokretne imovine.


Kod Kalinića, koji duguje još 1.348.482 dinara na ima raznih sudskih troškova, i Milisavljevića, koji treba da plati 597.294 dinara, sudski izvršitelji su konstatovali “bezuspešan popis”, ali su zato, kako saznajemo, uspeli da Aleksandru Simoviću popišu svu pokretnu imovinu u njegovoj kući u Zemunu.

- Izvršitelji su popisali sve pokretne stvari u kući - od televizora, preko nameštaja i bele tehnike, do svega drugog što se može prodati. Sva imovina data je na prodaju preko oglasne table suda, a njegova porodica mora da je čuva. Neke stvari u kući su stare i po 15 godina, ali sud mora makar nešto da naplati. Možda će neko da kupi i mačku u džaku, ali izvršitelji su procenjivali vrednost stvari - kaže naš sagovornik.

Milorad Ulemek Legija

Milorad Ulemek Legija

I Zvezdan Jovanović Zveki (48), atentator na premijera Zorana Đinđića, ne plaća dug od 356.278 dinara, pa je Prvi sud u Beogradu naredio da mu se zapleni pokretna imovina u tom iznosu. Specijalni sud naredio je da za tri otmice okrivljeni plate odštetu od oko 12 miliona evra. Za otmicu Milije Babovića dužni su da plate odštetu od 10,5 miliona maraka u dinarskoj protivrednosti, a za kidnapovanje Vuka Bajruševića milion i po maraka. Takođe, okrivljeni za otmicu Suada Musića moraće da plate 350.000 maraka. Međutim, odštetni zahtevi porodica čije su članove pripadnici zemunskog klana kidnapovali i naplatili otkup uglavnom nisu isplaćeni jer su okrivljeni na dugogodišnjoj robiji, a za neke se spekuliše i da su mrtvi.

Vrtić u Legijinoj kući

Od Ulemeka je uzet njegov deo vile sa lokalom i garažom u ulici Ilije Stojadinovića 87 na beogradskom Ceraku, od 178,29 kvadrata. U tom delu vile sada se nalazi vrtić za decu sa posebnim potrebama “Dečji klub”. Od pravnih naslednika Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma oduzeto je gradsko građevinsko zemljište 21,28 ari u Šilerovoj ulici u Zemunu, gde je na početku akcije „Sablja“ srušen nekadašnji tržni centar sa podzemnom garažom i bazenom.

Poslednji komentari
  • svasta Vreme: 07.09.2013 13:52h

    40 god.robije i da plati odstetu,ova drzava je stvarno nenormalna,za 40 god.ce da strune i zatvoru a ako ima te pare nije lud da dadne ovim lopovima bolje dati prvom komsiji .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP