Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NI POLICIJA NIJE MOGLA DA GA SPREČI

Sin dužnika štanglom pretukao izvršitelja

Autor: Tanjug | 11.05.2015 - 17:24:00h | Komentara: 26

Izvršitelja Milana Jovičića (58) danas je tokom sprovođenja izvršenja u mestu Mačvanski Metković, kojem je prisustvovala i policija, dužnik napao metalnom štanglom i naneo mu teške telesne povrede.

policija, policajci

Ni policija nije uspela da spreči napad | Foto: RAS

Počinilac je uhapšen, a povređeni izvršitelj se nalazi u šabačkoj bolnici i očekuje operaciju desne ruke, kazao je savetnik za medije Komore izvršitelja Ivan Milošević.

On je rekao Tanjugu da se napad, koji nije uspela da spreči ni policija, dogodio prilikom popisa svinja u domaćinstvu dužnika Milana Mijatovića.

Njegov sin Danijel Mijatović (25) napao je Jovičića metalnom šipkom i teško ga povredio, rekao je Milošević i napomenuo da je počinilac napada priveden i da mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

- Izvršitelj Jovičić se trenutno nalazi u bolnici u Šapcu, u stabilnom je stanju, van životne opasnosti i očekuje operaciju desne ruke, koja je polomljena u predelu lakta, naveo je on.

Jovičić je izvršitelj za područje Višeg suda u Šapcu i Privrednog suda u Valjevu i sprovodio je izvršenje na nepokretnoj imovini Mijatovića za dug od 300.000 dinara, a na osnovu rešenja o izvršenju sudske jedinice u Bogatiću.
Komora izvritelja Srbije najoštrije je osudila nasilje koje je primenjeno protiv izvršitelja Milana Jovičića i zahteva od nadležnih organa da počinioca najotrije kazne.

Posao izvršitelja je sastavni deo pravosudnog sistema Srbije i od izuzetnog značaja za vladavinu prava, navodi se u saopštenju Komore izvršitelja i dodaje da svaki napad na izvršitelja predstavlja ozbiljno kršenje zakona, napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti i povlači krivičnu odgovornost.
Poslednji komentari
  • svetac Vreme: 11.05.2015 17:56h

    Kakva vladavina prava! Do sada je bilo 200 pritužbi na rad privatnih izvršitelja i komora je sve odbacila. Kako se bahato ponašaju biće ovakvih slučajeva sve više. Država uništava pravosudje uvodjenjem privatnih izvršitelja i notara koji su po pravilu članovi SNS-a. Sirotom narodu ovaj boljitak došao do guše !

  • Gavrilo Vreme: 11.05.2015 18:03h

    BRALE , U GLAVU SE ZMIJA TUCE !

  • aca Vreme: 11.05.2015 18:18h

    Svaka čast mladiću. Kuća ti pevala.

  • opljačkani Vreme: 11.05.2015 18:36h

    Pukao čoveku film...biće ovoga sve više

  • gogi Vreme: 11.05.2015 19:49h

    Pozlatila mu se STANGLA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP