Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAJKA DETEKTIV

Sin mi je ubijen i ukradeni su mu organi u Beogradu!

Autor: Z. T. D. | 11.07.2013 - 14:34:00h | Komentara: 1

Majka pokojnog Petra Šutovića, Snežana tvrdi da je njen sin ubijen 2004. godine u stanu u Beogradu i da su mu izvađeni organi, a da je policija slagala kako je uzrok smrti "prekomerna doza droge"

Ubili ga, pa mu ukrali srce: Petera Šutović

Ubili ga, pa mu ukrali srce: Petera Šutović | Foto: facebook

Snežana Šutović pokrenula je sopstvenu istragu da bi saznala kako je umro njen sin Petar i šta se desilo sa njegovim organima na putu od Beograda (gde je studirao prava i gde je ubijen) do Londona.

Naime, u noći kada je umro, na lice mesta je izašla i hitna pomoć, ali iako nije postojala smrtovnica, patolog koji je odobrio da se Petrovo telo vrati za Britaniju je rekao kako je uzrog smrti prekomerna doza droge jer su mu pronašli iglu u ruci. U izveštaju je stajalo i da "nema nikakvih tragova povreda".

- Moj sin nije bio zavisnik! To dokazuje i činjenica da u Srbiji ne postoji nikakav toksikološki nalaz koji je dat na uvid britanskoj vlasti - priča Snežana.

izveštaj

Izveštaj Instituta za sudsku medicinu upućen Šutovićevoj: Prvi deo (*KLIKNITE ZA UVEĆANJE)

izveštaj

Drugi deo (*KLIKNITE ZA UVEĆANJE)

U Britaniji je ponovo urađen posthumni pregled tela i tamo je utvrđeno da nedostaje srce i pankreas, a da ne postoje nikakve unutrašnje povrede koje su karakteristične za smrtonoznu dozu morfijuma u telu.

Takođe, Snežana je primetila na telu pokojnog sina i povrede na licu koje nije pre imao. Tada je počela da sumnja da je reč o trgovini organima.

- Moj sin je ubijen, ali su me srpske i britanske vlasti blokirale na svakom koraku do istine. Ne želim da prođe deset godina od smrti Petra, a da još ne može da počiva u miru - kaže Snežana.

Srećni dani: Petar i Suzan

Srećni dani: Petar i Snežana | Foto: facebook

Mnogi bi rekli da njena priča može da se okarakteriše kao priča majke koja ne veruje da joj je sin bio narkoman, ali postoje i dokazi koji su prihvatili i ljudi iz organizacije "Amnesty International", zatim brojni forenzičari i medicinski stručnjaci, bivši policajci, a, najzad, i srpsko pravosuđe koje je priznalo da je slučaj Petrove smrti bio sumnjiv.

Snežana je, inače, advokat ljudskih prava u Britaniji i pomagala je mnogima za vreme režima Slobodana Miloševića, pa je stekla dosta neprijatelja, ali je 2004. godine rešila da dođe za Beograd i to sa dva privatna detektiva, bivša policajca stručnjaka za ubistva. Oni su detaljno ispitali mesto zločina i pronašli krv svuda po stanu, što je ukazivalo na žestoku borbu. Tu tvrdnju su dokazale i fotografije koje je policija napravila na licu mesta jer mu je lice bilo pretučeno, a on ležao u lokvi krvi.

Kasniji testovi su pokazali da braon tečnost koja je pronađena u njegovoj sobi nije heroin, već sveto ulje iz Jerusalima koje je Petar stalno nosio sa sobom, a da je količina morfijuma u organizmu bila proizvod lekova protiv bolova (Tramadol) koje je uzimao, a ne heroina.

- Da li verujete šta su mi sve uradili. Patolog je rekao da nema nikakvih povreda? Krv je bila svuda, nos slomljen, a mehurići krvi u uglovima ustiju ukazuju na to da je bio živ kada je fotografija napravljena - žali se Snežana.

Poslednji komentari
  • Biljana Vreme: 11.07.2013 17:54h

    Draga Snezana,mogu samo da zamislim koliko vam nedostaje vas Petar,da vam umanjim bol ,nema tih reci utehe.Izborite se za istinu i dokazite da je vas Petar bio dete kakvo se samo pozeleti moze!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP