Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DVOJICA NOVOSADSKIH BEGUNACA UTOČIŠTE NAŠLI NA KOSMETU

Sin narko-bosa
čuva ubice sa Ade!

Autor: Jelena Paunović | 17.05.2013 - 10:38:00h | Komentara: 5

Sin Nasera Keljmendija, jednog od najpoznatijih narko-bosova u svetu, uzeo je u zaštitu dvojicu srpskih begunaca Filipa Vilotijevića (25) i Vukašina Cmiljanića (20), koji su osumnjičeni za pucnjavu na Adi Ciganliji kada je ubijena Tamara Radulović (29), ekskluzivno saznaje “Alo!”. Naime, dvojica begunaca u sredu tokom noći zaustavila je policija u automobilu sa jednim od sinova Keljmendija. Kod sebe nisu imali dokumenta, već su se predstavili drugačijim identitetom.

Vukašin Cmiljanić i Filip Vilotijević

Vukašin Cmiljanić i Filip Vilotijević

 - Njih trojicu zaustavila je policija u južnom delu Kosovske Mitrovice. Sa njima su bili i pripadnici EULEKS-a. Iako su znali da ih beogradska policija traži zbog umešanosti u ubistvo, ubrzo su ih pustili. Prema našim saznanjima, sin Keljmendija omogućio im je da ilegalno pređu granicu. Od kada traje njihovo poznanstvo, to za sada nije poznato - objašnjava naš sagovornik blizak ovom slučaju.

Kako “Alo!” saznaje, Vilotijević i Cmiljanović predstavili su se drugačijim imenom i prezimenom dvojice momaka iz Novog Sada. Iako je na Kosovu utvrđen njihov identitet, ubrzo su pušteni da nastave put dalje.

Braća Keljmendi: Besnik, Liridon i Elvis

Braća Keljmendi: Besnik, Liridon i Elvis

 - U beogradskoj policiji saslušan je Nikola Jovšić (30) s obzirom na to da je on organizovao zabavu na kojoj je ubijena devojka. Znao je identitet momaka za kojima se traga, ali nije želeo da ih oda. On je poznat policiji po razbojništvu, a pripadnik je navijačke grupe Partizana. On je juče saslušan kod istražnog sudije - dodaje naš sagovornik.

Žrtva: Tamara Radulović

Žrtva: Tamara Radulović

 Podsećanja radi, dvojica napadača koji nisu bili gosti privatne proslave došli su u klub u nedelju oko 22 sata, pozdravili se sa Nikolom i otišli za sto koji je bio nedaleko od izlaznih vrata. Nakon sat vremena došlo je do svađe sa drugom dvojicom momaka. Žučna rasprava ubrzo je prerasla u tuču. U opštem metežu jedan od napadača zadobio je posekotinu po glavi. On je zatim u polusvesnom stanju iz džepa izvadio pištolj i počeo nasumično da puca. Ispalio je tri hica, a jedan od metaka pogodio je nesrećnu Tamaru, koja je bila sa prijateljima u separeu. Učesnici obračuna su se potom razbežali, a devojka pogođena u stomak se onesvestila. Nesrećna devojka je ubrzo i podlega povredama, a nekoliko sati kasnije priveden je Jovšić.

Ko je Keljmendi?

Uhapšen je u subotu  uveče u Prištini:  Naser Keljmendi

Naser Keljmendi | Foto: RAS

Svetski mediji su Keljmendija označili ocem najjačeg albanskog kriminalnog udruženja, ne samo na Balkanu već i u celoj Evropi, koji teritoriju sa više od 720 miliona ljudi snabdeva heroinom, kokainom, oružjem, uz poslove zelenašenja, ucena, ali i povremene likvidacije, podmetanje eksploziva. Zbog toga i ne čude procene stručnjaka da se bogatstvo Keljmendija procenjuje na oko deset milijardi evra, od čega je polovina u kešu. I u srpskoj policiji Keljmendi je označen kao glavni finansijer i organizator šverca kokaina i heroina koji se iz Istanbula preko Albanije krijumčari od Peći, preko Rožaja i Novog Pazara, do zemalja Zapadne Evrope. U dosijeu MUP-a Srbije Keljmendi je označen kao šef klana koji drži Kosovo s grupama braće Osmani i Ekrema Luke, koji su finansirali Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.  

Vođa navijača

Kako “Alo!” saznaje, Filip Vilotijević (25) poznat je kao jedan od vođa navijačke grupe “Novi Sad”.
- Postoje novi detalji istrage, ali zbog specifičnosti celog slučaja policija ne izlazi sa detaljima - objašnjava naš sagovornik. 

Poslednji komentari
  • Dusan Vreme: 17.05.2013 11:36h

    Sad ce da postanu patriote sa kosova...samo duga robija leci sve.

  • vla Vreme: 17.05.2013 14:41h

    Velike patriote.... Tek sada se vidi koliko svi ti huligani i kriminalci sarađuju, a drugima prodaju prazne price...

  • Balkanac Vreme: 17.05.2013 16:04h

    Fanscinantno! 20 god, 25 god, 30 god = 65 god To cini jedva jednu osobu za penziju!!! O rezultatim da se ne usporedjuje?

  • student Vreme: 17.05.2013 19:08h

    Balkanac,prvo nauci da brojis tj. prvo zavrsi 2 razred osnovne skole pa onda pisi komentare

  • ministar Vreme: 17.05.2013 23:41h

    znaci Keljmendi kontrolise policiju i EULEKS. Pa to je privatna drzava.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP