Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GLASNO

Sindikat policije: Ne smanjujte plate onima koji rizikuju glavu zbog vas!

Autor: E. S. | 10.03.2014 - 17:18:00h | Komentara: 6

Beogradski sindikat policije i policijskih starešina usprotivio se smanjivanju plata policajcima koji primaju više od 60.000 dinara mesečno, jer je reč o ljudima koji štiteći državu i građane "stavljaju glavu tamo gde drugi ne bi smeli ni nogu".

Sindikat je pozvao vlast da kaiš, ako mora, steže na nekom drugom mestu, a da policiju i policajce ostavi da i dalje "zasluženo zarađuju punu platu".

-Država, umesto da štedi na platama onih koje zapošljava po partijskijom ključu i umesto što baca novac iz budžeta u bunar neproduktivnih i propalih javnih preduzeća i preduzeća u restrukturiranju, drastično smanjuje plate onom delu MUP-a koji je istinski 'motor' borbe protiv kriminala i borbe za javni red i mir na ulicama Srbije", rekao je Blaža Marković predsednik sinikata.

Ako se oni budu ponašali na poslu 20 odsto manje odgovorno, što bi bilo u skladu sa procentom odbitka, nikome u Srbiji ne bi bilo svejedno, a za samu državu to bi bilo porazno, dodaje se u saopštenju."To ne žele ni pogođene kolege, ni građani Srbije, a ni Beogradski sindikat policije i policijskih starešina", navodi se. Sindikat je naveo da će plate biti najviše smanjene najvišim rukovodiocima MUP-a, ali njima "sama visina plata i brojne benefiicije amortizuju taj novčani gubitak".

"Državna otimačina" će se, kako je istakao sindikat, najbolnije prelomiti preko leđa policajaca koji ne sede u udobnim kabinetima, nago su najčešće u prvim redovima Kopnene zone bezbednosti, ispred stroja policajaca tokom demonstracija građana, a vode i komplikovane i visokorizične predmete protiv organizovanog kriminala."Država im se zahvaljuje na zaista ciničan način, odbijajući im deo više nego zaslužene plate, nadoknade koju dobijaju za zaštitu upravo te države i njenih građana", naveo je Beogradski sindikat policije i policijskih starešina.
 
Poslednji komentari
  • pacov Vreme: 10.03.2014 18:23h

    TI KOJI IMAJU PREKO 60000DIN NE IZLAZE IZ KANCELARIJA I KAFANA TAKO DA IM ZIVOT NIJE UGROZEN

  • Svasta Vreme: 10.03.2014 19:28h

    Vidi ti staresina?! Pa sto onda cutite da u Mupu policajac moze u toku meseca samo JEDNOM doci na posao, drzava mu placa kao da je ceo mesec radio???Pa to nema nigde! Znate li vi da pojedini policajci samo na ime putnih troskova dobijaju po 50.000 dinara za JEDAN dan sto je proveo na poslu?!? Alooo bre!

  • MrX Vreme: 10.03.2014 19:47h

    Isti problem je i u Vojsci...u 20 godina službe i to u specifičnim službama, plata se poveća za 4-5 hiljada, a preko noći ti uzmu 6-7 'iljada! Kakav stimulans i motivacija...uauuu!!! Ajmo doktori, profesori, policajci, kad već neće vojnici!!!

  • kopac kontejnera Vreme: 10.03.2014 20:00h

    Vratite 10 000 rsd koje primate godinama nezakonito. Ako vam se ne sviđa ima drugih zanimanja gde se ne operezuje. Izađite iz policije ako vam je posao težak.Gospodo policajci dosta je sa vašim kukanjem.

  • biki Vreme: 11.03.2014 07:54h

    Ima vas previse koji bi rizikovali nase glave zarad vase bezbednosti ! Ako vam se ne svidja, idite u rudnik, tamo su slicne plate !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP