Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAJKA POLICAJCA KOJI SE UBIO NAKON DVODNEVNE DRAME U LOZNICI

„Sine, bolje da si na robiju otišao“

Autor: E. SADIKU - B. JELOVAC | 10.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

„Sine moj... Ništa nisi proživeo, a vidi šta te snađe! Bolje i na robiju da si otišao nego što nas sve zavi u crno.

Rodbina i prijatelji  u Jadranskoj  Lešnici kod Loznice

Rodbina i prijatelji u Jadranskoj Lešnici kod Loznice | Foto: Slobodan Pajić

Zašto si to uradio? Zašto?“ ponavljala je juče neprekidno neutešna Dragica Marković, majka policajca Dejana Markovića (30), koji je najpre ranio svoju suprugu Branku (37), a potom se zabarikadirao u kući i nakon dvodnevne drame pucao sebi u glavu prilikom upada policije u kuću u Jadranskoj Lešnici kraj Loznice.

Dejan  Marković

Dejan Marković

„Ubiću tebe, pa sebe“


Brankina majka kaže da je Marković uvek bio ljubomoran, te je između ostalog i jednom dolazio do njihove kuće da proviri kroz prozor i uveri se da Branka spava.
- Nije imala lak život s njim, ali je već imala jedan brak pre njega, tako da je svašta trpela strepeći da će je okolina osuđivati. I kad je odlučila da ga ostavi, govorio joj je: „Ubiću tebe, pa sebe!“ Znao je da joj preti pištoljem, a i da joj udari poneki šamar, te je ponekad molila i njegove pretpostavljene da ga opomenu - kaže Milanka.

Markovićev otac Milovan, kome je tokom kritične noći dok je ubeđivao sina da se preda policiji pozlilo, zbog čega je završio u bolnici, vratio se juče kući. Nesrećni čovek, koji neprekidno puši, juče je stalno ponavljao da je sinu lepo govorio da se preda i da ne pravi još veću glupost. Brojna rodbina i komšije koji su se okupili u dvorištu porodice Marković da bi izjavili saučešće mahom kažu da nesrećni roditelji teško podnose tragediju koja ih je zadesila.

- Te noći smo mu svi dobacivali da izađe i da će sve biti u redu. Zaljubio se nesrećnik i to ga je na kraju koštalo života! Imali su brojne nesuglasice od početka veze... Nama se žalio u poslednje vreme, otkako se Branka odselila od njega, da mu je zabranjivala da viđa njihovu trogodišnju ćerkicu – kažu rođaci Markovića, koji je radio u beogradskoj policiji u odeljenju za obezbeđenje čuvajući zgradu Policijske uprave za grad Beograd.

Majka  Dragica  Marković

Majka Dragica Marković | Foto: Slobodan Pajić


Branka, koja se nalazi u Urgentnom centru u Beogradu, sada je u stabilnom stanju, a članovi njene porodice, koji su pretrpeli potpuni šok, kažu da su srećni da se oporavlja, ali da još uvek nemaju pravo da je posete.

- Ta dva dana su za nas bila pakao! Šok kada smo ugledali okrvavljenu ćerku u butiku, jurnjava kroz bolnicu... Dok je policija pregovarala sa Dejanom da se preda, on je za to vreme više puta zvao kod nas kući zahtevajući da se čuje sa njihovom ćerkom. Rekla sam mu da nije zaslužio, a on je počeo da preti da će nas sve pobiti... Onda vest da se ubio... - kaže Brankina majka Milanka Terzić.

Prozor sobe u  kojoj se  policajac ubio

Prozor sobe u kojoj se policajac ubio | Foto: Slobodan Pajić

Nije mu branila da viđa dete


Brankina majka Milanka kaže da je centar za socijalni rad zapravo utvrdio da je Dejan njihovu ćerkicu (3) mogao da viđa dva puta nedeljno. Ona kaže i da je u ponedeljak, kada je njen zet pucao u Branku, znala da nešto nije u redu čim je oko 19 sati nazvala učiteljica iz škole i rekla da niko nije došao po Brankinu ćerku (8) iz prvog braka. Nakon što je pucao u suprugu, Dejan se zabarikadirao sa roditeljima i dve devojčice kojima su oni hranitelji. Iako je sve pustio ne ističući nikakve zahteve, uporno je ponavljao: „Ne prilazite, živ se neću predati.“ Drama je okončana u utorak oko 15.30, kada su pripadnici Specijalne antiterorističkje jedinice bacili šok-bombu i suzavac, a on ispalio sebi hitac u glavu.

Poslednji komentari
  • pera Vreme: 10.10.2013 09:50h

    Pucao u zenu da ubije, a majka tuguje za zlotvorom ubicom!

  • roditelj Vreme: 10.10.2013 19:19h

    Velika nesreca! Zalosno je sto rukovodioci u policiji nisu nimalo obratili paznju na zalbe zene da preti oruzjem. To je muska solidarnost ,ali sluzba je sluzba a druzba, druzba, MORALI SU TO OZBILJNO SHVATITI! Zalim i roditelje tog nesecnog Dejana, mladog sina izgubise.

  • nedjo Vreme: 11.10.2013 00:57h

    čemerno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP