Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RODITELJI NESTALOG BOŽE ILIĆA (23)

Sine, pošalji znak da si živ!

Autor: V. Nikitović | 14.01.2015 - 15:00:00h | Komentara: 1

„Najveća nam je želja da zajedno sa sinom Božom, 24. januara, u krugu porodice proslavimo njegov 20. rođendan“ - ovim rečima Dragutin i Mira Ilić iz gornjomilanovačkog sela Ručića opisuju atmosferu iščekivanja bilo kakve vesti o svom sinu Boži, kojem se izgubio svaki trag otkako je 21. decembra, u gluvo doba noći, potpuno nag istrčao iz kuće i otišao u nepoznatom pravcu.

Boža Ilić

Boža Ilić | Foto: Porodični album

Policija sumnja da se mladić nalazi u nekom manastiru

- Rekao sam mu: ‘Božo, vrati se, vidiš li kakvo je vreme‘, a on mi je odgovorio da mora da ide jer to jedini put spasenja za njega. Potrčao sam za njim, ali se on izgubio u mraku. Mislim da se on u tom trenutku razboleo, jer ne vidim drugi razlog zbog kojeg bi usred noći pobegao od kuće u kojoj mu je pružena sva ljubav - kaže Dragutin Ilić.


Iako meštani, prijatelji i policija ne prestaju da tragaju za njim već četvrtu nedelju, Božo kao da je u zemlju propao. Pretraženo je preko 50 hektara nepristupačnog terena, ali nije pronađen nikakav trag, uprkos danonoćnoj potrazi po gudurama takovskog kraja.

Majka Mira ne može racionalno da objasni nestanak sina, navodeći da su kao porodica skladno funkcionisali i da su sa Božom i njegovom mlađom sestrom bili u najnormalnijim odnosima.

Očajni roditelji

Očajni roditelji | Foto: V. Nikitović

"Boža je divno dete i do sada
nikakvih problema sa njim nismo imali", majka Mira

- Božo je divno dete i do sada nikakvih problema sa njim nismo imali. On mi se uvek javljao na moje pozive kada ode u grad i malo se duže zadrži. Nikakvih problema među nama nije bilo, nikakvih porodičnih razmirica, tako da zaista ne znam šta se mu se dogodilo - priča ojađena majka, koja ne ispušta telefon iz ruku, u nadi da će od sina dobiti spasonosni poziv.

U čačanskoj policiji, pod čijom je ingerencijom stanica u Gornjem Milanovcu, uvereni su da je nestali mladić živ, jer bi u suprotnom njegovo telo do sada bilo pronađeno. Operativci su, kako saznajemo, istragu fokusirali na nekoliko manastira u centralnoj Srbiji, za koje se sumnja da su primili odbeglog mladića.

- Imali smo nekoliko anonimnih dojava, od kojih smo najozbiljnije shvatili navode građanina čija je supruga pobegla u manastir i u njemu bila nekoliko meseci, a da mu to niko iz tog verskog objekta nije prijavio. Čak je odlazio u tu bogomolju, a sestrinstvo mu je reklo da tu nema žene koju traži - rekao nam je izvor iz vrha čačanske policije.

Očajni roditelji više ne znaju kome da veruju i željno iščekuju bilo kakav signal od sina.

- Javi se, sine, samo da mama i tata znaju da si živ. Samo kada bi nam poslao neki znak, čini mi se da bi nas sunce obasjalo – poručuju Dragutin i Mira Ilić.
Poslednji komentari
  • RAKA Vreme: 15.01.2015 02:05h

    Ali kako je mogao tako bez odece da stigne do manastira a da ga nIko ne vidi ?A dali je neko tuzio taj manastir koji je skrivao tu zenu i pustio je posle par meseci,i zasto ju je skrivao???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP