Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRGOVINA BELIM ROBLJEM

Šiptarski klan trgovao robinjama!

Autor: Ekipa Alo! | 27.10.2012 - 00:45:00h | Komentara: 3

Oko 150 policajaca, koji su učestvovali u koordiniranoj raciji u Baden-Virtembergu, Hesenu i Donjoj Saksoniji, izvršilo je u utorak pretres u ukupno 14 stanova širom ovih pokrajina, čime je prekinut lanac trgovine devojčicama i mladim devojkama, prenose "vesti online".

silovanje

Porodični klan sa Kosova se bavio trgovinom ljudima | Foto: Dreamstime

Akcija je bila uperena protiv 22 osobe starosti od 18 do 60 godina, među kojima su i četiri žene, protiv kojih je državno tužilaštvo u Konstancu pokrenulo istragu zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima, fizičkim zlostavljanjem, silovanjem i lišavanjem slobode.U oblasti Zingen su uhapšene četiri osumnjičene osobe, koje se trenutno nalaze u istražnom zatvoru.

Pretres 11 stanova

U širokoj akciji policije pročešljano je ukupno 11 stanova u okruzima Konstanc, Rems-Mur, kao i u Štutgartu i Hajdelbergu. U Hesenu je pretres izvršen u dva stana u okrugu Švalm-Eder, a u Donjoj Saksoniji u jednom apartmanu u okrugu Kukshafen. Pri tome je zaplenjen brojni dokazni materijal, između ostalog 27.000 evra, kao i više kompjutera i nosača podataka. Policijske racije je takođe bilo i u Francuskoj (Valdaho, Meh i Nansi) , kao i u Belgiji.

Kako navodi "Špigl", radi se o porodičnom klanu sa Kosova, koji je ilegalno prokrijumčario oko 50 devojčica i devojaka preko Italije u Francusku, Nemačku, Belgiju i Skandinaviju. Žrtve, koje pretežno potiču sa Kosova, ali i iz drugih država bivše Jugoslavije, prebacivane su preko granice sa lažnim pasošima ili dokumentima drugih članova ovog klana.


U porodicama , gde su primane, iskorišćavani su njihova bespomoćnost i nedostatak socijalnih kontakata, tako da su devojčice držane zatvorene i bez novčane nadoknade radile kućne poslove, kaže se u saopštenju policije. Stan su smele da napuštaju samo uz nadzor članova familije.


Policija je ušla u trag ovom klanu kada je u septembru 2011. godine izvršen pretres jednog stana u okrugu Konstance. Službenicima je tada upala u oči 15-godišnja devojčica, koja je u početku iz straha navela da se dobrovoljno nalazi kod ove porodice. U daljoj istrazi se, međutim, ispostavilo da je devojčica protiv svoje volje držana u stanu i očigledno bila fizički i seksualno zlostavljana.

Silovanje

Prokrijumčarili oko 50 devojčica i devojaka preko Italije u Francusku, Nemačku, Belgiju i Skandinaviju | Foto: Ilustracija

"Tokom pretresa stanova u više pokrajina, kao i u Francuskoj i Belgiji, policija je u okrugu Eslingen oslobodila jednu 14-godišnju devojčicu i predala je organizaciji za zaštitu žrtava", saopštila je kriminalistička služba u Štutgartu.

Poslednji komentari
  • simon Vreme: 28.10.2012 11:36h

    Zasto se svuda zakoni ne poostre, osnovno je pitanje a odgovor je: Sva zla stvaraju i imaju za njim potrebu imucniji, bogatiji pa samim tim imaju i uticaj na politicare da ne poostravaju zakone.

  • pop Vreme: 28.10.2012 13:33h

    ma naravno ,pitanje kosova i metohije je pitanje ljudskih prava,demokratsko i političko pitanje.srbi divljaci a oni prepošteni i fini

  • Rale Vreme: 28.10.2012 13:34h

    Ako policije i drzave u Evropi hoce da suzbiju ovakve kriminalne radnje,samo neka prate albance po Evropi i uhvatice ih veoma brzo.Problem je u tome,sto su oni prije toga podmazali lovom policije i glavne sluzbenike u vladama za ovakve stvari.Neki dan sam bas gledao odlican americki film o ovim stvarima,gde albanci imaju glavnu ulogu u ovom filmu, kao trgovci belim robljem.Svi to znaju i niko ne moze ovom zlocinu da stane u kraj.Koliko se samo ljudskih zivota upropasti[to je kao ubistvo!],da bi neki kriminalci dosli do novca.Uzas,nemam reci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP