Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PETRU TOMIĆU (19) IZ RAŠKE ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA ZBOG UBISTVA BESKUĆNIKA

Skinhed neće da priča o zločinu!

Autor: Enis Sadiku | 17.10.2014 - 07:35:00h | Komentara: 0

Petru Tomiću (19) iz Raške juče je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je na autobuskoj stanici u tom gradu čizmama izgazio do smrti beskućnike Denisa Penzela (45) iz sela Ljuljaci kod Knića i Dragoslava Jeftića (70) iz Beograda.

Gazio ih čizmama do smrti: Mesto zločina

Gazio ih čizmama do smrti: Mesto zločina

Kako saznajemo, na saslušanju kod tužioca, Tomić je nepovezano odgovarao na njegova pitanja i stalno je govorio: “Ja se ničega ne sećam”. Iako su mu predočeni dokazi i njegova okrvavljena garderoba i obuća, on se ponašao kao da to nisu njegove stvari.


Ubijen na klupi na kojoj je spavao


Dragoslav Jeftić, koji je rođen u Bajinoj Bašti i imao prijavu prebivališta na Zvezdari u Beogradu, već duži vremenski period je živeo u Raškoj.
- Meštani kažu da je on često znao da prespava na toj klupi, gde je ubijen. On je bio povučen i nikada se nije žalio ni na šta. Ako bi mu neko dao koji dinar ili kupio čaj ili kafu, samo bi promrljao: “Hvala”. Često je znao da nestane, ali bi se uvek pojavio kada su neka dešavanja u gradu, navodi naš sagovornik. Veruje se da je Jeftić došao kako bi posetio vašar, a potom otišao da prespava na svoje omiljeno mesto.

Takođe je bio i iznenađen što je osumnjičen za ubistvo dvojice ljudi. Prema navodima našeg sagovornika iz istrage, Tomić se slično ponašao i kada su mu policajci stavili lisice na ruke.

- Nakon saznanja da je počinjen zločin, sve raspoložive patrole su krenule u potragu za ubicom. Nedaleko od mesta gde je izvršeno dvostruko ubistvo, policajci su naišli na okrvavljenog Tomića, koji se teturao. Ništa ne prepuštajući slučaju, policajci su mu prišli i, nakon njegovog simuliranja da je naoružan, prevezli ga do doma zdravlja - navodi naš izvor.

Kako kaže naš izvor, Tomić je u automobilu stalno zapitkivao otkud on tu.
- Odbio je lekarski pregled i vrhunac je bio kada je sve prisutne upitao zašto je on tu, jer se ničega ne seća. On je pričao o lepom vremenu, a odbijao je da odgovori zašto je ubio dva čoveka - zaprepašćen je i sagovornik “Alo!” iz istrage.

Pošto se sumnja da je bio pod uticajem narkotika, Tomiću je uzeta krv na analizu. Tomiću su na teret stavlja da je na beskrupulozan način i ničim izazvan nogama izgazio i išutirao Penzela i Dragoslava dok su spavali. O svireposti ubice i njegovom stanju i sumnje da je bio pod uticajem narkotika, govori i činjenica da su policajci na mestu ubistva pronašli delove ljudskog mozga.
Inače, za Petra se sumnjalo da pripada skinhedima. Stalno se oblačio u crnu garderobu i sa komšijama nije komunicirao. On se se pre nekoliko godina sa roditeljima doselio iz Novog Pazara, gde inače u zdravstvenoj ustanovi radi njegova majka. Takođe se sumnja da je Petar dugogodišnji narkoman, a istražni organi proveravaju da li je on pored druženja sa skinhedima imao i kontakte sa osobama iz nekih sekti.

Mirjana Beljaković

Mirjana Beljaković | Foto: Biljana Nenković

Snaja: Nismo očekivali da će ovako završiti!

Mirjana Beljaković, snaja Denisa Penzela, kaže za „Alo!” da su zbog njegovog načina života očekivali da ih policija obavesti o njegovom kraju, ali nisu se nadali da će on biti ubijen. Ona je rekla da se Denis nekada zvao Slobodan i da je pre 20 godina u Češkoj promenio ime i prezime.
- On je sa pet godina počeo da skita. Uhvatio se lošeg društva i alkohola. Stalno je odlazio i dolazio. Čak nije ostao u kontaktu ni sa ćerkom u Češkoj. Znao je da svrati sa svojim klošarima i traži alkohol, ali to nije dobio. Poslednji put sam ga videla kada je bio u bolnici i lečio se od tuberkuloze. O njemu od tada ništa nismo čuli, sve do prekjuče, kada su došli policajci i njegov socijalni radnik da kažu da je nastradao. Moj suprug, a njegov brat Miroslav, danas će da ide u Rašku kako bi brata identifikovao i preuzeo telo - ispričala je Mirjana.

Sahrana Denisa Penzela danas?

Sahrana Denisa Penzela zakazana je za danas 14 u njegovom rodnom selu Ljuljaci kod Knića. Jedan od članova familije Beljaković kaže da je ponekad navraćao i u Kragujevac.
- Jedno vreme su ga viđali u parkiću kod Zelene pijace u Kragujevcu. Imao je jednog drugara sa ulice, i s njim je često spavao na klupi ili na travnjaku. Uglavnom su se opijali i išli tamo gde se održavaju vašari, jer su tako lakše dolazili do novca kojim su mogli da kupe alkohol. Moguće je i zbog toga otišao u Novi Pazar - kaže ovaj dalji rođak Denisa Penzela.
Mnogo puta prolaznici su pozivali Hitnu pomoć, misleći da Denisu i njegovom drugaru treba lekarska pomoć. Kako saznajemo, centar za socijalni rad nije mogao mnogo da učini za Denisa, jer je imao imanje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP