Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HEROJSKI PODVIG POLICAJCA

Skočio u Dunav za samoubicom!

Autor: Nikola N. Travica | 30.11.2012 - 08:02:00h | Komentara: 1

Zahvaljujući Petru Gvozdenoviću (46), policajcu stanice granične policije Novi Sad, iz Dunava je spasen 64-godišnji Novosađanin koji je pokušao da se ubije.

„Čuvar plaže u zimskom periodu“: Petar Gvozdenović

„Čuvar plaže u zimskom periodu“: Petar Gvozdenović

Rizikujući život, ovaj policajac je naočigled mnogobrojnih šetača skinuo uniformu i skočio u vodu, čija je temperatura bila oko tri stepena.
Sve se dogodilo juče pre podne, dok je Gvozdenović bio u kontroli teretnog broda koji se zaustavio na graničnom prelazu ispod Petrovaradinske tvrđave. Heroj za “Alo!” kaže da nijednog trenutka nije razmišljao o sebi.


- Jedan čovek mi je rekao da je neko u Dunavu, na oko kilometar od graničnog prelaza. Odmah sam otrčao tamo. Već se okupio veći broj ljudi. Svi su stajali i nemo posmatrali čoveka koji se borio za život. Nisam stigao da razmišljam o sebi. Skočio sam u vodu i tek tada shvatio koliko je hladno - priča za “Alo!” Gvozdenović.

Heroj čiji su podvig juče pre podne pozdravili svi koji su se zadesili na keju kaže da je prvo uzeo granu sa obale, pokušavajući da mu je pruži, ali da davljenik uopšte nije reagovao. Tada se odlučio da svuče uniformu i čoveka izvuče na obalu.

- Bio je u polusvesnom stanju. Nije uopšte reagovao. Garderoba mu se toliko natopila da ga je skoro bilo nemoguće pomeriti. Pored svih poteškoća, uspeo sam da ga privučem obali. Dva policajca i jedan građanin pomogli su mi da ga izvučemo na kopno, gde ga je preuzela ekipa Hitne pomoći - dodaje hrabri otac dvoje dece, koji je po povratku u stanicu policije sušio uniformu.

U Kliničkom centru Vojvodine za “Alo!” su rekli da je pacijent primljen bez povreda po telu, ali da je nakon ukazane pomoći smešten na odeljenje reanimacije, jer mu je telesna temperatura veoma niska.
Poslednji komentari
  • NSikson Vreme: 30.11.2012 09:36h

    Ovo je podvig za odlikovati. Posle svih negativnih pisanija, evo ga jedan koji je "osvetlao" obraz svih predhodnih događanja. O svim događajima treba pisati, bilo pozitivni, ali i oni manje pozitivni, jer je to služba u koju građani treba da veruju , koja dobija plate od nas poreskih obveznika.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP