Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISPOVEST MAJKE UBIJENE DOKTORKE DUŠANKE ANDREJEVIĆ (29)

„Slutila sam da će je ubiti”

Autor: Branko Janačković | 11.03.2015 - 07:42:00h | Komentara: 2

“Moje Dušanke više nema, otišla je pod crnu zemlju, a on će da živi. Šta mi vredi i da ga osude. Njemu bog neka sudi, ja moje dete ne mogu da prežalim i vratim”, tiho je naricala Radmila Andrejević, majka doktorke Dušanke Andrejević (29), koju je 9. marta uveče, kako se sumnja, ubio bivši momak Nemanja V. (28).

Uhapšen:  Nemanja V. (28)

Uhapšen: Nemanja V. (28)

Radmila kaže da se Dušanka nije zabavljala sa Nemanjom već više od dve godine i da joj je nedavno saopštila da želi da se uda za sadašnjeg momka Dejana, koji je vozač u domu zdravlja.


Sama se probijala kroz život


Dušanka je posle napuštanja Lipljana sa dve sestre i sestričinama živela u Grdelici. Osmi razred je završila u Leskovcu, gde je upisala i prvu godinu Medicinske škole, koju je potom nastavila u Nišu. Medicinski fakultet završila je u Kosovskoj Mitrovici.
- Od 13 godine živela je odvojena od nas zbog školovanja. Sama se probijala kroz život, nikada našu pomoć nije tražila - plačući je ljubila sliku ubijene ćerke neutešna majka.

- Dušanka je živela u Mitrovici, ali je dolazila jednom mesečno na nekoliko dana. Bila tu prošle nedelje od ponedeljka do četvrtka. Ništa nisam primetila, samo da me je neuobičajeno često grlila i pričala da me voli najviše na svetu. Uveče me je zvala telefonom i rekla: „Dejana volim, hoću da se udam za njega i da mu rodim decu.” Nije nam pričala da joj Nemanja preti, ali je rekla da je uznemirava porukama i pozivanjem na mobilni telefon. Pitala sam je da li treba da dođem. Ona je rekla da je sve rešeno i da nema potrebe - seća se Radmila.

Ipak, majčinski osećaj joj je govorio da nešto nije u redu.
- Slutila sam da se nešto dešava. Otkad smo u četvrtak razgovarale, pomislila sam da može da je upuca. Samo sam o tome razmišljala četiri dana, nešto mi se ta misao uvrtela u glavu.

Majka Radmila

Majka Radmila | Foto: K. Kamenov

Čule smo se kobne večeri oko 20.30, kao i uvek, i pričale smo o uobičajenim stvarima. A onda je oko 21.45, došao je zet Vlada kod nas u kuću. Rekao je: „Dušanka je upucana, nije dobro.” Pokušavala sam da se čujem s nekim njenim drugaricama i koleginicama... A onda sam uspela da dobijem kumu iz Mitrovice, koja mi je rekla: „Kumo, ode mi Dukica, nismo mogli da je spasemo“, priča Radmila.
Dušanka Andrejević će biti sahranjena danas na Novom groblju u Nišu.

Dušanka Andrejević

Dušanka Andrejević

Tražila zaštitu

Milan Ivanović, direktor Zdravstvenog centra u severnoj Mitrovici, rekao je juče da kosovska policija nije zaštitila Dušanku, iako je ona tražila zaštitu.
“Očigledno je da su institucije te kvazidržave nesposobne i da neće da zaštite Srbe”, rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Zdravstvenom centru.
On je izjavio da su svi u bolnici bili izloženi neprijatnostima zbog naredbe Euleksa i kosovskih institucija iz Prištine da telo preminule doktorke odmah otpreme u Prištinu, bez naloga javnog tužioca i mimo procedure koja je potrebna u ovakvim slučajevima.
- Kada su dežurni lekari zatražili poštovanje procedure, stigla je naredba iz Prištine da i oni budu uhapšeni - rekao je on i dodao da su pojedini policajci ipak odbili da uhapse lekare.

Poslednji komentari
  • babujka Vreme: 11.03.2015 10:29h

    Strasno da strasnije ne moze biti. Zbog psihopate da strada jedan mladi zivot.

  • milomir.dv Vreme: 11.03.2015 17:09h

    S obzirom da Srbija kao država ne postoji,zašto se amerikamci ne zainteresuju kao za svoje domoroce braću Bitići.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP