Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U STOKHOLMU UBIJEN MILE MARKOVIĆ (52), VLASNIK STRIPTIZ BARA

Snimljeno ubistvo Srbina koji je reketirao kralja Švedske!

Autor: M. Dudvarski | 25.01.2014 - 20:59:00h | Komentara: 0

Mile Marković (52), bivši bokser, vlasnik striptiz bara u Stokholmu u kojem je navodno snimljen švedski kralj Karl Gustav XVI kako orgija sa striptizetama, ubijen je ispred svog doma u zapadnom delu glavnog grada Švedske.

Mile Marković

Mile Marković

 

U Markovića, koji je rodom iz Kragujevca, oko 18 časova ubica je iz pištolja ispalio četiri hica koji su ga pogodili u glavu dok je bio u svom automobilu „saab“. Prema rečima svedoka, jedan ubica je prešao ulicu i pucao, dok ga je saučesnik čekao u beloj „koroli“.
- Čuo sam kako je neko viknuo: „Mile!“. Zatim sam čuo tri ili četiri pucnja. Video sam kako osoba koja je pucala ulazi u automobil na kojem su bili ugašeni farovi i odlazi sa mesta zločina. Osećam se užasno, verovao sam da se Miletu ovako nešto ne može dogoditi jer je bio veoma oprezan čovek. Čak je na kući instalirao više kamera, za koje verujem da su snimile ubicu. Zbog tih kamera su komšije bile nezadovoljne, ali niko nije smeo da mu prigovori jer su svi znali ko je on - rekao je jedan od Markovićevih komšija. Drugi svedok je izjavio da je mislio da se radi o petardama, ali kada je pogledao kroz prozor, video je nekoliko osoba kako trče.

Snimak ubistva

Snimak ubistva | Foto: Aftonbladet

 Policija je ubrzo došla na mesto ubistva i blokirala celo područje. Za to vreme, lekari su pokušali da reanimiraju Markovića, koji je sedeo na mestu vozača u automobilu koji je i dalje radio.

- Marković se dovezao do kuće, ali nije ni slutio da ga ubice čekaju. Čim je parkirao, jedan je izašao i ispalio četiri hica, od kojih je bar jedan bivšeg boksera kroz zatvoren prozor pogodio u glavu - preneli su švedski mediji.
Istražitelji su 200 metara dalje pronašli tragove guma automobila kojim su pobegle ubice. Policija intenzivno traga za počiniocima, ali Lars Bistrom, portparol policije, izjavio je da ne može da komentariše detalje istrage.

 

Policija ispituje motiv ubistva. Švedski list „Aftonbladet“ navodi da se pretpostavlja da postoji svedok koji je neposredno video ubice i možda čak i razgovarao sa njima, ne znajući ko su ti ljudi.
Podsetimo, Marković je postao poznat široj javnosti kada je 2011. potvrdio da poseduje kompromitujuće fotografije i snimke švedskog monarha Karla Gustava XVI sa orgija sa dve lezbijke u striptiz klubu u Stokholmu. Prema navodima švedske štampe, Marković je za te snimke tražio pet miliona evra.

Tvrdio da nije ucenjivao tenisera Bjorna Borga

borg


Marković je 2011. boravio u Beogradu, kada je pregovarao sa vlasnicima izvesnog domaćeg internet servera preko kojeg je imao nameru da pokrene sajt na kojem bi, kako je govorio, objavio svu prljavštinu švedskog kralja i njegovih prijatelja. On je, kako je „Alo!“ pisao, uhapšen odmah po povratku u Švedsku, a policija mu je oduzela laptop, dva mobilna telefona i memorijsku karticu.
- Mediji su i u Švedskoj i ovde pisali svašta. Niko nije bio raspoložen da čuje pravu istinu. Znaju šta posedujem, zato od mene tamo u javnosti prave nekog opasnog kriminalca i izjavljuju da u dosijeu imam šta sve ne. Tako su smislili i da sam pokušao da ucenjujem tenisera Bjorna Borga, što nema blage veze sa istinom. Kao, njega sam snimao tako što sam skriveno instalirao kamere u klubovima. Istina je da je tražio da ga snimamo. Ne znam samo kako bih mogao sa tolikim presudama i dosijeom koji mi prišivaju da slobodno šetam i putujem - sedeo bih valjda u pritvoru. Jednostavno, odgovara im da me u javnosti predstavljaju kao kriminalca - rekao je Marković za „Alo!“ kada je 2011. boravio u Beogradu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP