Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA U VALJEVU

Spalio se zbog
dugova banci!

Autor: P. Vujanac - J. Petrović | 17.06.2013 - 16:10:00h | Komentara: 1

Valjevac Radovan Ž. (56) oduzeo je sebi život u nedelju ujutro oko osam časova tako što se u svojoj kući polio benzinom i zapalio. Nesrećni čovek, kako pričaju njegove komšije i poznanici, samoubistvo je izvršio najverovatnije jer nije mogao da vrati dugove nastale zbog uzetih bankarskih kredita.

Samospaljivanje

„Radovan je mnogo radio, ali sa dugovima nije mogao da se
izbori. Otac mu se obesio pre godinu dana, a supruga
i ćerke su ga napustile”, priča jedan od prijatelja

Dim iz Radovanove kuće u Varvarinskoj ulici na periferiji Valjeva uočile su komšije. Ulazna vrata kuće u kojoj je Radovan poslednjih meseci živeo sam bila su zaključana, tako da u prvi mah nisu ni posumnjali da je on unutra. Vatrogasci, koje su pozvali, međutim, tokom gašenja požara u sobi su otkrili gotovo već izgorelo telo muškarca.

Prema našim saznanjima, prvi rezultati istrage koji su obavili pripadnici policije i valjevskog Višeg suda pokazali su da ne postoji sumnja na zločin, već da je u pitanju samoubistvo, tako što se Radovan polio benzinom i zapalio.

- Pošten, prepošten čovek, a takvi se valjda najbrže slome kada im se život iz korena promeni nagore! Sa suprugom je prethodnih godina držao prodavnicu u prizemlju kuće, ali su morali da je zatvore zbog manjka koji je nastao. Da bi taj manjak pokrio, uzeo je bankarski kredit. Međutim, izgubio je posao u valjevskom preduzeću „Remont“ i više nije mogao da redovno vraća dug, a kamata je rasla - pričaju komšije nesrećnog čoveka. Neki od njih bili su i žiranti Radovanu za kredit, pa su nedavno umesto njega izmirili tri rate zaostalog duga prema banci, više od 50.000 dinara, koje sam nije mogao da isplati.

- Bilo mu je izuzetno teško, jer on je bio čovek koji je radio i zarađivao, a onda je za kratko vreme došao u situaciju da sa dugovima ne može da se izbori. Sve je postalo još gore kada mu se prošle godine obesio otac, koji je živeo u selu, a pre nekoliko meseci supruga se sa ćerkama odselila kod roditelja jer više nisu mogle da izdrže pritisak i krizu u kojoj su živeli. Izgubio je svaku nadu i volju - kaže jedan od Radovanovih prijatelja.

Drugi slučaj samospaljivanja
Za samo godinu dana, ovo je već drugi slučaj samospaljivanja Valjevaca. U junu prošle godine, policija je u ataru sela Kunice kod Valjeva pronašla izgorelo telo Saše J. (49), suvlasnika jedne valjevske mesare. Istraga nije otkrila tragove nasilja na njegovom telu, već da se on ugušio usled nedostatka kiseonika nakon što se polio benzinom i zapalio. Motiv tog samoubistva ostao je nepoznat.

Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 17.06.2013 18:13h

    Kako vas nije sramota da ovako objavljujete,kao prvo covek se nije bio polio benzinom vec je bio nesrecan slucaj... Koja zena i deca ga napustili,da li ste vi normalni? Prvo se malo bolje raspitajte o tacnim informacijama pa ih onda i objavljujte,a ne lazi da pisete.. Mislite li kako je njegovoj porodici,zeni,cerkama,mislite li kako je njima kad procitaju ovakve nebuloze.. Uzas...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP